SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dünya basını nasıl gördü?

Dünya basını nasıl gördü?

09 Ağustos 2016 Salı - 17:20




Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in yüz yüze görüşmesi dünya basını tarafından da dikkatle takip ediliyor.





Uçak krizinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ilk yüz yüze görüşmesi dünyada büyük yankı buldu.

Putin ile Erdoğan'ın yüz yüze bir araya gelmesinden sonra Russia Today, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'arkadaşı' Vladimir Putin'le, iki ülkenin ilişkilerinde yeni bir sayfa açma umuduyla buluşuyor" ifadelerine yer verildi.

Tass haber ajansı iki liderin yüz yüze görüşmesini 'Putin: Rusya ve Türkiye karşılıklı ilişkileri yenilemek istiyor' başlığıyla verdi.

Ekonomi gazetesi Vedomosti'de Pavel Aptekar tarafından yazılan başyazıda, Putin'le Erdoğan'ın görüşmesinde, iki liderin de Batı'yı hedef alan hırslı açıklamalar yapmak zorunda olduğu belirtildi. Avrupalılara Türk Akımı'nı projesinin hatırlatılmasının da 'harika' olacağı ifade edildi. Yazıda, "Üst düzey hırslı açıklamalar mevcut belirsizliği artıracaktır. Ve belirsizlik Rus liderinin güçlü noktası" denildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Komsomolskaya Pravda gazetesinde görüşlerine yer verilen Jeopolitik Çalışmalar Merkezi Direktörü Leonid Ivashov, Türkiye'nin basit bir ortak veya müttefik olmadığına dikkat çekerek, "Rus sınırları yakınında Ankara'yı istikrarlı ve güvenli bölge yaratmak için çekmeliyiz. Bu Afganistan dahil Orta Asya, Kafkaslar ve Karadeniz bölgelerine fayda sağlayacaktır. Bu ayrıca küresel güç dağılımını da değiştirmeye yarar." dedi.


BBC internet sitesinde haberi manşetten vererek, Putin'in Erdoğan'a, Rusya'nın Türkiye'yle ekonomi ve diğer alanlarda ilişkilerin yeniden sağlanmasına hazır olduğunu söylediği belirtildi.

Reuters haber ajansı, gelişmeleri son dakika olarak duyururken, Erdoğan'ın Rusya'yla ilişkilerde yeni bir döneme girileceğine dair ifadelerine yer verdi.

İtalyan İl Messaggero gazetesi, Rusya ve Türkiye'nin diyalogunu, hem İtalya hem de Batı dünyası için bir fırsat olarak değerlendirdi.

La Repubblica ise, "Erdoğan eski düşmanı Putin'i kucaklıyor: Nankör Batı" başlığıyla bu haberi gördü.

Yüksek tirajlı gazetelerden Corriere della Sera ise, "Erdoğan ve Putin´in yeni rizikosu" başlığının altına, "Bugün Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun kırılgan dengelerini yıkan iki lider Rusya'da buluşacak. Esad üzerine yaşadıkları gerilimler sonrası Batı karşısında müttefik oldular ve yeni bir güç eksenini hedefliyorlar" yorumunu yaptı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap