SON DAKİKA



Haber > Dünya > Donetsk: Rusya, Donbass üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturdu

Donetsk: Rusya, Donbass üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturdu

18 Mart 2022 Cuma - 12:40




ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'yla normal ticari ilişkileri askıya alma kararının ardından harekete geçen Kongre ilk adımı attı. Rusya Savunma Bakanlığı, Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin neredeyse tamamının kontrol altında olduğunu açıkladı. Donetsk Halk Cumhuriyeti de Rusya’nın Donbass üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturduğunu duyurdu.





Donbass operasyonunda 23. güne girilirken ABD Temsilciler Meclisi, ABD'nin Rusya ve Belarus ile normal ticari ilişkilerini askıya almasını öngören yasa tasarısını onayladı. Tasarı, kongre onayına gidecek.
Rusya ABD'nin Ukrayna'daki biyolojik araştırma tesisleri için BMGK'yı acil toplantıya çağırdı. Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, "Özel askeri operasyon sırasında elimize geçen yeni belgeleri dikkate alarak ABD’nin Ukrayna'daki biyolojik laboratuvarları konusunu tekrar görüşmek üzere acil bir toplantı talep edeceğiz” vurgusunu yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap