SON DAKİKA



Haber > Dünya > Doğu Türkistan'da zulüm sürüyor! Çin hükumeti camileri yıkıyor

Doğu Türkistan'da zulüm sürüyor! Çin hükumeti camileri yıkıyor

27 Şubat 2024 Salı - 15:49




Çin'in Müslüman Uygur Türklerine yönelik baskı ve zulmü sürüyor. Uygur Türklerini asimile etmek isteyen Çin Komünist Partisi, Doğu Türkistan'da bulunan camileri hedef alıyor. Mevcut hükumet bazı camileri yıkarken bazılarını ise müzeye dönüştürüyor.





Çin yönetimi, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine karşı uyguladığı baskıları ve soykırım politikasını sürdürüyor. Bu politikaların bir parçası olarak, bölgedeki tarihi ve kültürel öneme sahip camiler de hedef alınıyor.

KADİM CAMİİ MÜZEYE ÇEVRİLDİ

Çin sosyal medya platformlarından paylaşılan görüntüler, Doğu Türkistan'daki bir caminin müzeye dönüştürüldüğünü gösteriyor. Görüntülerde caminin içine Çin kültürüne ait sandıklar ve diğer objeler yerleştirildiği görülüyor.

16 BİN CAMİ YIKILDI VEYA HASAR GÖRDÜ

Avustralya merkezli düşünce kuruluşu ASPI'nin uydu görüntülerini analiz ederek hazırladığı rapora göre, Doğu Türkistan'da 16 bin cami kısmen yıkıldı veya ağır hasar gördü. Rapora göre, bölgedeki camilerin %65'i tahrip edilmiş veya yıkılmış durumda. Çin Komünist Partisi'nin 2017 yılından itibaren başlattığı faaliyetler kapsamında 8 bin 500 caminin de tamamen ortadan kaldırıldığı belirtiliyor.


Doğu Türkistan'da zulüm sürüyor! Çin hükumeti camileri yıkıyor

CAMİLERE YÖNELİK SALDIRILAR İSLAMİYETE SALDIRILARIN BİR PARÇASI

Çin yönetiminin Doğu Türkistan'daki camilere yönelik saldırıları, bölgedeki Müslüman Uygur Türklerinin  dini ve kültürel kimliklerini yok etmeye yönelik bir saldırı olarak sistematik bir şekilde gerçekleştiriyor.

ULUSLARARASI TOPLUMDAN TEPKİ BEKLENİYOR

Doğu Türkistan'daki camilere yönelik saldırılar, uluslararası toplumdan tepkilere neden oluyor.. Bir çok kez Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar, Çin yönetimini bu saldırıları durdurmaya ve Uygur Türklerine karşı insan hakları ihlallerine son vermeye çağırdı. Ancak Çin yönetimi söz konusu çağrılara kulak tıkadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap