SON DAKİKA



Haber > Dünya > Diri diri yaktılar! Ülke kabusu yaşıyor, insan avı başladı

Diri diri yaktılar! Ülke kabusu yaşıyor, insan avı başladı

30 Aralık 2021 Perşembe - 15:58




Şubat ayında gerçekleştirilen askeri darbe sonrası cehenneme dönen ülkeden, korkunç haberler gelmeye devam ediyor. Sivilleri 'avlamaya' çıkan askerler, bir köyü basarak onlarca insanı diri diri yaktı.





Genç çiftlik işçisi Myanmar'daki köyüne döndüğünde, yanmış bir kulübenin içinde hala yanmakta olan cesetler buldu. Bazılarının uzuvları bağlanmıştı.

Genç işçi AP'ye verdiği demeçte, Myanmar ordusunun 7 Aralık'ta saat 11'de Done Taw'a saldırdığını ve yaklaşık 50 askerin yürüyerek insanları avladığını anlattı.

Arkadaşı tarafından çekilen bir fotoğrafta, diri diri yakıldığını düşündüren, yüz üstü yatan ve başını dik tutan bir kurbanın kömürleşmiş kalıntıları görüldü.

Pray Meh, 24 Aralık sabahı saat ikide Myanmar'ın güneydoğusundaki Kayah Eyaletindeki köyünde, uçan insansız hava araçlarının sesiyle uyandı.

Darbe karşıtı güçler ile ordu arasındaki çatışmalar Mayıs ayında patlak verdiğinden beri, insansız hava araçlarının vızıltıları tanıdık bir ses haline geldi.


KIYAFETLERİNİ TOPLAYIP KAÇTI

Çoğunluğu Budist olan bir ülkede, Hıristiyan Karenni etnik grubundan olan Pray Meh, genellikle toplulukla birlikte Noel'in tadını çıkarıyordu ancak bu yıl, barış için dua etmeye yakındaki bir kiliseye gitmeyi planlamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap