SON DAKİKA



Haber > Dünya > Din adamının eşcinsel ilişki kaseti ülkeyi karıştırdı

Din adamının eşcinsel ilişki kaseti ülkeyi karıştırdı

31 Temmuz 2023 Pazartesi - 10:16




İran'da İslami değerleri yaymakla görevli üst düzey bir yetkilinin, bir erkekle cinsel ilişkiye girdiği görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Din adamı, ülkeyi sarsan görüntülerin ardından görevden alındı.





İran'da İslami değerleri yaymakla görevli üst düzey bir yetkili, başka bir erkekle olduğunu videosu yayıldığı iddiasıyla görevden alındı.

Gilan İli Kültür ve İslami İrşat Dairesi Başkanı Reza Tsaghati'nin başka bir erkekle ilişki yaşadığı öne sürülen video son günlerde sosyal medyada yayılmıştı.

GÖREVDEN ALINDI

Videonun içeriği ve videodaki kişilerin kimliklerini doğrulanamasa da yetkililer, olay hakkında başlattıkları soruşturma sürerken Tsaghati'yi görevden aldıklarını duyurdu.

ÜLKENİN GÜNDEMİNE OTURDU

Tsaghati aynı zamanda dindarlık ve başörtüsüne odaklanan bir kültürel merkezin de kurucuları arasındaydı. Bu nedenle bu video İran'da sosyal medyada gündemin ilk sıralarına yükseldi.

Bunun ardından Cumartesi günü bir açıklama yapan İran Kültür Bakanı Mohammad Mehdi Esmaili, bu videodan önce Tsaghati hakkında olumsuz hiçbir bilgi almadıklarını açıkladı. İlk olarak hükümet karşıtı Radio Gilan Telegram kanalında paylaşılan videonun ardından yetkililer uzunca bir süre sessiz kalmıştı.


22 Temmuz'da ise Gilan Kültür ve İslami İrşat Dairesi, başkanlarının "yanlış bir adım attığından şüphelenildiğini" belirten bir açıklama yayımladı.

BBC Türkçe

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap