SON DAKİKA



Haber > Dünya > Denizin dibindeki F-35'e daha önce ulaşmak için yarışıyorlar

Denizin dibindeki F-35'e daha önce ulaşmak için yarışıyorlar

28 Ocak 2022 Cuma - 10:22




ABD Donanması, Güney Çin Denizi'ndeki uçak gemisinden kalkarken çakılan F-35 savaş uçağına Çin'den önce ulaşmak için zamanla yarışıyor.





ABD Donanması , pazartesi günü Güney Çin Denizi'nde yapmış olduğu tatbikat sırasında USS Carl Vinson uçak gemisinden havalanırken çakılan 100 milyon dolar değerindeki son teknoloji savaş uçağı F-35C jetinin enkazına Çin'den önce ulaşmak için zamanla yarışıyor..

ABD yetkilileri uçağın ne kadar sürede bulunabileceğine dair kesin bir açıklama yapmazken , Güney Çin Denizi'nin tamamında hak iddia eden Çin Hükümeti uçağa daha önce ulaşmak için harekete geçebilir.

EN YAKIN ENKAZ ÇIKARMA GEMİSİ 10 GÜN UZAKLIKTA

ABD'de ulusal güvenlik uzmanları konunun üzerinde dururken Çin'in F-35 teknolojisine sahip olabilmek adına enkazı çıkarma girişiminde bulunabileceğini ve bunun çok büyük bir güvenlik zaafiyetine sebep olabileceğini belirtti. 

Çin'in böyle bir uçak teknolojisine sahip olmadığı ve denizin dibindeki enkazın Çin için bulunmaz bir fırsat olduğu aktarılırken , ABD yetkilileri uçağın kara kutusunun pili bitmeden enkaza ulaşılması için acele edilmesi gereketiğini ifade ettiler.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap