SON DAKİKA



Haber > Dünya > Darbeci Hafter'e Yunanistan kucağı!

Darbeci Hafter'e Yunanistan kucağı!

17 Ocak 2020 Cuma - 14:55




Berlin Konferansı'na davet edilmeyen Yunanistan'da büyük bir hayal kırıklığı hakim. Atina yönetimi, Hafter adımını konferansın hemen öncesinde attı. General Halife Hafter, daha sonra Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis tarafından kabul edildi.





Berlin Konferansı'na davet edilmeyen ve büyük hayal kırıklığı yaşayan Yunanistan yönetimi, Hafter adımını konferansın hemen öncesinde attı.

Moskova'da toplanan Libya zirvesinde bir ateşkes metnini imzalamadan kaçan darbeci General Hafter, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis tarafından kabul edildi.

Türkiye ve Rusya'nın çağrısıyla ateşkes ilan edilen Libya'da meşru hükümeti devirmeye çalışan General Halife Hafter, gece saatlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'ya indi.

Hafter'in kalacağı otele varışında Yunan özel kuvvetlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı göze çarparken, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias tarafından bizzat karşılandı.

Atina'da günün ağarmasıyla birlikte Libya'daki isyancı güçlerin lideri Hafter, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na gitti.

Bakan Dendias yine konuğunu kapıda karşıladı ve yapılan görüşmede Hafter'e bir kitap hediye etti.


Darbeci Hafter, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü.

ATEŞKESİ İMZALAMADAN MOSKOVA'DAN KAÇTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin, İstanbul'dan Libya'daki taraflara ateşkes çağrısı yapmış ve iç savaş ülkesinde silahlar 12 Ocak'ta susmuştu.

Peşinden Rusya'nın başkenti Moskova'da toplanan Libya zirvesinde bir ateşkes metni ortaya çıkmış, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayez el Sarrac söz konusu metni imzalamıştı.

Ateşkesi imzalamadan Moskova'dan kaçan Hafter, önce süre istediğini söyledi ancak aradan geçen zamanda resmi anlaşmayı imzalamayacağı ortaya çıktı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap