SON DAKİKA



Haber > Dünya > Danimarka'da yine balina katliamı

Danimarka'da yine balina katliamı

30 Mayıs 2019 Perşembe - 15:41




Faroe Adaları’nda sert kışa hazırlık olarak her yıl yaz mevsiminde balina avına çıkan balıkçılar, bu yıl da dünya çapında tepki çeken 'geleneği' sürdürdü.





Danimarka Krallığı’na bağlı özerk ülke Faroe Adaları’nda balıkçılar her yıl sert kışa hazırlık yapmak için balina avına çıkıyor. Bu yıl devam eden 'gelenek' ülkenin başkenti Torshavn’da gerçekleştirildi.

Danimarka'da yine balina katliamı: Deniz kan gölüne döndü
Gemileriyle denize açılan balıkçılar, balinaları kıyıya yönlendirdikten sonra av için özel geliştirilen av mızraklarıyla balinaları katlediyor. Bazı gönüllü kişiler de balıkçılara ölü balinaları karaya çıkarmalarında yardımda bulunuyor. Balina avı ülkede, geleneksel bir toplumsal aktivite olarak görüldüğü için büyük bir kalabalık da sahil kenarında toplanıp bu avı izliyor.




Danimarka'da yine balina katliamı: Deniz kan gölüne döndü
Basında yer alan haberlere göre, pilot balina eti ve balık yağı, ülkenin 50 binlik nüfusu için önemli bir besin kaynağı. Ayrıca, ada çevresinde 100 bin pilot balina olduğu tahmin edilirken, her yaz yaklaşık 800 balinanın besin kaynağı olarak kullanılmak için katledildiği belirtiliyor.

Danimarka'da yine balina katliamı: Deniz kan gölüne döndü
Öte yandan yerel hükümet ise balina avının ‘sürdürülebilir’ olduğunu vurgulayarak; av sayesinde tarım için kısıtlı imkânlara sahip 18 adadan oluşan Faroe Adaları’nın kendi kendine yeten bir ülke olduğu açıklamasında bulundu. Ayrıca, balina avının yüzlerce kilo et sağladığını belirten yerel hükümet, aksi takdirde bu etin diğer ülkelerden ithal edilmesinin çevreye ve yerel halka bir maliyeti olacağını belirtti.




Danimarka'da yine balina katliamı: Deniz kan gölüne döndü
Ada yerlileri ise avın, kanunlarla düzenlendiğini ve balinalara en az acı çektirecek şekilde yapıldığını söylüyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap