SON DAKİKA



Haber > Dünya > Cinsel gücü artıran bitki felaketi yaşattı! Saatlerdir bir iz bulunamadı

Cinsel gücü artıran bitki felaketi yaşattı! Saatlerdir bir iz bulunamadı

08 Mayıs 2023 Pazartesi - 15:10




Nepal'de oldukça popüler olan cinsel gücü artırıcı ilaç Yarsagumba'yı toplamak isteyen 15 kişinin üzerine çığ düştü. Söz konusu olayda 12 kişi kurtarıldı ancak kalan 3 kişinin akıbeti bilinmiyor.





Himalayalar'da yetişen Yarsagumba mantarı geleneksel tıpta cinsel iktidarsızlığa, astıma, hatta kansere karşı kullanılıyor. Toplaması büyük çaba isteyen mantarın gramı 100 dolara kadar çıkabiliyor.

Cinsel performansı artırdığına inanılan mantar, çay yapmak için suda kaynatılma; çorbalara ve yahnilere katılma gibi yöntemlerle tüketilebiliyor. Yarsagumba yalnızca 3.500 metrenin rakımlarda bulunuyor ve genellikle bir tırtılın içine girip orada büyüyor.

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'ne (IUCN) göre, Kordiseps popülasyonu geçilen 15 yıl içerisinde en az yüzde 30 oranında azaldı.
 

15 KİŞİ YOLA ÇIKTILAR

Gün içerisinde Hindistan basınında ortaya çıkan haberlerde ise Nepal'de cinsel gücü artıran ilaç niteliğinde olan mantarı toplayan bir ekibin başına gelenler yer aldı.


15 kişilik bir ekip Pazar günü söz konusu bitkiyi toplamak için Nepal'in yükseklerine çıktı. Rutin olarak devam eden toplama çalışmaları bölgeye düşen bir çığ ile resmen kabusa döndü.
 

HERHANGİ BİR İZ BULUNAMADI

Bölge yetkilisi Mohan Bahadur Thapa Pazartesi günü AFP'ye verdiği demeçte, kurtarma ekiplerinin karlı hava nedeniyle helikopterle arama çalışmalarının sonlandığı ve çalışmaların karadan devam ettiğini söyledi.

Bir başka yetkili ise yaptığı açıklamada 15 kişiden 12'sinin kurtarıldığını ancak kalan 3 kişiden herhangi bir ize rastlanmadığını basınla paylaştı.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap