SON DAKİKA



Haber > Dünya > Çin devlet bankasının eski başkanı tutuklandı

Çin devlet bankasının eski başkanı tutuklandı

15 Ocak 2024 Pazartesi - 11:34




Çin'in devlete ait bankacılık devi Everbright Group'un eski başkanının yolsuzluk iddiası nedeniyle tutuklandığı açıklandı. Çin Yüksek Halk Savcılığı tarafından bugün yapılan açıklamada, 69 yaşındaki Tang Shuangning'in yolsuzlukla mücadele otoritesinin soruşturmasının sonuçlanmasının ardından rüşvet ve zimmete para geçirme şüphesiyle tutuklandığını belirtti.





Çin'in devlete ait bankacılık devi Everbright Group'un eski başkanının yolsuzluk iddiası nedeniyle tutuklandığı açıklandı.

Al Jazeera'de yer alan habere göre, Tang bu ayın başlarında, ülkeye izinsiz kitap getirmek ve yasa dışı hediyeler kabul etmek de dahil olmak üzere parti disiplinini ihlal ettiği iddiasıyla iktidardaki Komünist Partiden ihraç edilmişti.
Çin Yüksek Halk Savcılığı tarafından bugün yapılan açıklamada 69 yaşındaki Tang Shuangning'in yolsuzlukla mücadele otoritesinin soruşturmasının sonuçlanmasının ardından rüşvet ve zimmete para geçirme şüphesiyle tutuklandığını belirtti.

Geçtiğimiz ay merkez bankasının para politikası departmanı eski Başkanı Sun Guofeng, rüşvet almak, devlet sırlarını sızdırmak ve içeriden bilgi ticareti yapmaktan 16 yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Geçtiğimiz Ekim ayında ise Çin Merkez Bankası'nın eski Başkanı Liu Liange, rüşvet ve yasadışı kredi sağlama şüphesiyle tutuklanmıştı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yolsuzluğa karşı sıfır tolerans tutumunu görev süresinin imza politikası haline getirdi.

Şi'nin destekçileri Çin liderinin ülkenin siyasetini ve ticaretini temizlediğini öne sürerken, eleştirmenler yolsuzlukla mücadele çabasının rakipleri tasfiye etmek için üstü kapalı bir manevra olduğunu söylüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap