SON DAKİKA



Haber > Dünya > Burundi'de hapishane yangını: En az 38 ölü

Burundi'de hapishane yangını: En az 38 ölü

07 Aralık 2021 Salı - 16:12




Afrika ülkesinin başkenti Gitega'daki büyük hapishaneden yükselen alevler, onlarca mahkumun ölmesine ve yaralanmasına yol açtı. Mahkumlardan birisi gardiyanların kapıları açmadığını ve birçok kişinin 'tamamen yandığını' anlattı.





Burundi'nin başkenti Gitega'daki hapishane yangını faciaya neden oldu. Gitega Cezaevi'nde Salı günü alevler yükseldi.
Görgü tanıkları, yangın sırasında birçok mahkumun hala uyuyor olduğunu söyledi.

Birkaç üst düzey bakanla birlikte trajedinin yaşandığı yeri ziyaret eden Başkan Yardımcısı Prosper Bazombanza, gazetecilere verdiği demeçte 38 kişinin öldüğünü ve 69 kişinin ciddi şekilde yaralandığını açıkladı.
Yangın yaklaşık 4:00 (0200 GMT) civarında patlak verdi. İçişleri Bakanlığı Twitter'da yangının kısa devreden kaynaklandığını duyurdu.

Bir mahkûm, "Alevlerin çok yükseldiğini görünce diri diri yanacağız diye bağırmaya başladık ancak polis 'aldığımız emirler bunlar' diyerek odalarımızın kapılarını açmayı reddetti" dedi ve ekledi: "Nasıl kaçtım bilmiyorum ama tamamen yanan mahkumlar var."

Görgü tanıkları, ciddi yanık vakalarının hastaneye kaldırıldığını, bazılarının polis kamyonetlerine bindirildiğini, daha hafif vakaların ise olay yerinde tedavi edildiğini söyledi.

Görgü tanıkları, Burundi'deki Kızıl Haç ekiplerinin kurbanlara bakmak için olay yerinde olduğunu ve alevlerin kontrol altına alındığını belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap