SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bulgaristan Euro’ya geçiyor! Leva tarihe karışıyor

Bulgaristan Euro’ya geçiyor! Leva tarihe karışıyor

02 Temmuz 2021 Cuma - 13:12




Bulgaristan 1 Ocak 2024’de Euro’ya geçiyor. Bulgar parası Leva tarihe karışıyor.





BNB Valisi Dimitar Radev ve Maliye Bakanı Asen Vassilev’in eş başkanlığındaki Bulgaristan Cumhuriyeti’ni Avro Bölgesi Üyeliğine Hazırlama Koordinasyon Konseyi toplantısında, Bulgaristan Cumhuriyeti’nde Euro’nun tanıtımı için bir Ulusal Plan taslağı kabul edildi.

Bulhaber'de yer alan habere göre toplantıda yapılan açıklamada; Euro’nun piyasaya sürülmesi bir geçiş dönemi olmaksızın planlanmıştır ve Euro’nun kabul tarihi, resmi bir ödeme birimi olarak kullanılmaya başlandığı tarih ile aynı zamana denk geleceği bildirildi. Dönüşüm, Euro ile Leva arasında o anki kur hesaplanarak yapılacaktı” denildi.

Geçiş döneminin 6 ile 12 ay sürmesi planlanıyor. Bu dönem aralığında kişiler ödemelerini hem Leva hem de Euro olarak yapabilecekler.

Euro’nun Bulgaristan Cumhuriyeti’ne Girişi için Ulusal Plan, Bakanlar Kurulu tarafından değerlendirilmek üzere sunulmadan önce kamuoyunda tartışılmak üzere yayınlanacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap