SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bolivya'da belediye başkanını kaçırıp sokakta eziyet ettiler

Bolivya'da belediye başkanını kaçırıp sokakta eziyet ettiler

08 Kasım 2019 Cuma - 13:32




20 Ekim'deki devlet başkanlığı seçimlerinden bu yana iktidar yanlılarıyla muhalif protestocular arasındaki gerilimin sürdüğü Bolivya'da, iktidar partili bir belediye başkanına saldırı düzenlendi.





Solcu Devlet Başkanı Morales'in seçim zaferinin ilan edilmesinden beri protesto düzenleyen sağcı muhalifler bu kez iktidardan partisinden bir kadın belediye başkanını kaçırdı. Sokaklarda yalın ayak gezdirilip zorla saçları kesilen ve üzerine kırmızı boya dökülen kadın başkana istifa mektubu imzalattırıldı.

Latin Amerika ülkesi Bolivya'yı 2006'dan beri yöneten solcu yerli lider Evo Morales'in 20 Ekim 2019 seçimini de kazandığının açıklanmasının ardından sağcı muhalefetin başlattığı protestolar şiddet eylemlerine dönüştü. Son olarak solcu bir kadın belediye başkanı kaçırılıp eziyetten geçirildi.  

Bolivya'nın ortalarındaki Cochabamba eyaletinin Vinto kasabasında bir köprüyü trafiğe kapatan protestocular, Morales yanlılarıyla girilen çatışmalarda iki muhalefet yanlısının öldürüldüğü söylentisi üzerine öfkeyle belediye meclisine yürüyüşe geçti. 

İktidar partisi Mas'tan belediye başkanı Patricia Arce'yi kendi kurdukları barikatları yıkmak için Morales yanlılarını otobüslerle kasabaya taşımakla suçlayan protestocular, iddia edilen iki ölümden de kadın yerel yöneticiyi sorumlu tuttu. 




Bu arada ölümlerden biri teyit edilirken, maskeli erkekler Arce'yi kaçırıp "Katil, katil" diye bağırarak sokaklarda çıplak ayak sürükledi.

Köprüye kadar yürüttükleri ve orada diz çöktürdükleri kadın başkanın saçlarını kesip üzerine kırmızı boya döken sağcı eylemciler, Arce'yi istifa mektubu imzalamaya da zorladı.

Taht Oyunları dizisinde Kraliçe Cersei'ye 'Utanç Yürüyüşü' yaptırılan sahneyi hatırlatan ve saatler süren eziyetin ardından kadın başkanı polise teslim edildi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap