SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bitcoin çöktü! El Salvador kaç para kaybetti!

Bitcoin çöktü! El Salvador kaç para kaybetti!

15 Haziran 2022 Çarşamba - 15:03




Bitcoin'e yatırım yapan ve bu yatırımı tüm dünyaya açıklayan El Salvador'un kripto paraların son düşüşlerinin ardından ne kadar para kaybettiği belli oldu





Başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasaları geriliyor. Bitcoin, bugün yüzde 7,23 değer düşüşüyle 20 bin 559 dolardan işlem görüyor.

El Salvador, dijital finans kaynağı Bitcoin'e olan yatırımları ile öne çıkmıştı. Bu kripto para birimine mesafeli yaklaşan diğer ülkelerin aksine, alışverişte resmi para birimi ile eş değer olarak tanınmıştı. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, her Bitcoin alımını Twitter hesabından ilan etmişti.

El Salvador'un kaybı ne kadar

Bu nedenle şimdi dünyanın gözü kulağı bu ülkeye çevrildi. Kulislerde Bitcoin'de yaşanan düşüşten dolayı kasasında binlerce kripto parası olan El Salvador'un kaybının ne kadar olduğu soruluyor.

Daha önceki açıklamalarından dolayı ülkenin genç lideri Bukele'nin, Bitcoin'in sıkı bir savunucusu olduğu biliniyor.


Kasada 2 bin 301 Bitcoin var

Dönem dönem satın altıkları ile birlikte El Salvador hükümetinin elinde şu anda 2 bin 301 Bitcoin bulunuyor.

54 milyon dolar zarar

Bukele hükümeti kasasındaki Bitcoin'leri alabilmek için 103 milyon dolar yatırım yapmıştı. Bitcoin'in BTC cüzdanındaki 2 bin 301 birimin, 15 Haziran saat 10.00 itibariyle değeri ise 49 milyon dolara düştü. El Salvador'un kaybı yüzde 50'nin üzerine çıktı. Zararın yaklaşık 54 milyon dolar olduğu konuşuluyor.

Ülkenin bu zarardan endişesi yok

Kripto teknolojileri ülkede yaygınlaştırmak isteyen El Salvador hükümeti, bu kayıptan rahatsız değil. Ekonomi Bakanı Alejandro Zelaya, BTC'ye yatırılan paranın ülke ekonomisinin binde 5'i bile etmediğini söyledi. Bu açıklamayı Twitter'dan alıntılayan Nayib Bukele'nin, yaşanan kayba karşı mesajı ise "Yani daha fazla BTC almamızın iyi olacağını mı söylüyorsun." şeklinde oldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap