SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bina çöktü: 50 kişi aranıyor

Bina çöktü: 50 kişi aranıyor

19 Ocak 2017 Perşembe - 13:16




İran’ın başkenti Tahran’da 17 katlı eski bir binada çıkan yangına müdahale sırasında bina çöktü. Çökme sonrası 50 kişi enkaz altında kaldı.





İran’ın başkenti Tahran’da iş yeri olarak kullanılan 17 katlı eski bir binada yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken bina çöktü. Çökme sonrası 30 itfaiyeci yaralanırken, enkaz altında en az 50 kişinin olduğu belirtiliyor.

SÖNDÜRME SIRASINDA ÇÖKTÜ

Sabah mesainin başladığı saatlerinde çıkan yangın, itfaiyenin 4 saat süren çalışmasıyla söndürülmeye çalışılırken bina itfaiye ekiplerin üzerine çöktü.

30 İTFAİYECİ YARALANDI, 50 KİŞİ ENKAZ ALTINDA

İran devlet televizyonu ilk belirlemelere göre en az 37 itfaiye ekibinin enkaz altında kaldığını duyurdu. Enkaz altından çıkarılan durumu ağır 7 itfaiyecinin hastaneye kaldırıldığı diğer 30 kişinin ise olay yerinde tedavi edildiği belirtildi. Enkaz altında en az 50 kişinin olduğu belirtiliyor.


HIZLA BOŞALTILMASI BÜYÜK FELAKETİ ÖNLEDİ

Binanın dikey şekilde çökmesi, diğer binaların hasar almasını engellemiş oldu. Binlerce kişinin çalıştığı binanın yangının başlamasıyla boşaltılması, olası büyük felaketlerin önüne geçmiş oldu.

GİYİMCİLER BULUNUYORDU

Tahran’ın en kalabalık yerlerinden Firdevsi ve Cumhuriyet caddeleri kavşağında yer alan binada, ağırlıklı olarak giyim üzerinde çalışan atölye ve toptancılar bulunuyordu.

1964 YILINDA YAPILMIŞ!


Tahran’ın en eski çok katlı binalarından biri olan Plasko binası, 1964 yılında yapılmıştı. Yangının neden çıktığı bilinmezken, olay yerindeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

TÜRKİYE VE İNGİLTERE BÜYÜKELÇİLİKLERİ BOŞALTILDI

Bina yakınındaki Türkiye ve İngiltere Büyükelçilikleri boşaltıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap