SON DAKİKA



Haber > Dünya > Belçikalı çiftçiler Zeebrugge limanını kapatacak

Belçikalı çiftçiler Zeebrugge limanını kapatacak

30 Ocak 2024 Salı - 17:37




Belçika Gazetesi De Tijd, ülkedeki çiftçilerin artan mailyetlere tepki olarak bugünden itibaren Zeebrugge konteyner limanına giden yolları kapatmayı planladıklarını açıkladı. protestocular ülkenin ikinci büyük limanı olan Kuzey Denizi limanına erişimi 36 saat süreyle engellemeyi planlıyor.





Belçikalı çiftçiler artan maliyetlere, Avrupa Birliği'nin çevre politikalarına ve ucuz gıda ithalatına tepki olarak bugün Zeebrugge konteyner limanına giden yolları kapatmayı planlıyor. belirten liman, finans gazetesi 'in bir raporunu doğruladı.

De Tijd Gazetesi'nin organizatörlere ve polise dayandırdığı haberine göre, protestocular ülkenin ikinci büyük limanı olan Kuzey Denizi limanına erişimi en az 36 saat süreyle engellemeyi planlıyor.

Reuters'ta yer alan habere göre, Liman İdaresi Sözcüsü, "Polis, Zeebrugge limanında bir eylem hakkında bilgi aldı" dedi.

Belçika'daki protesto hareketi , öfkeli çiftçilerin Paris çevresinde düzinelerce barikat kurduğu ve trafiği aksatarak hükümeti baskı altına aldığı Fransa'daki benzer eylemlerle güçlendi.
Belçika Başbakanı Alexander De Croo bugün çiftçi dernekleriyle bir araya gelecek. De Croo bugün gazetecilere verdiği demeçte, çiftçilerin diğerlerinin yanı sıra sürdürülebilirlik açısından karşılaştıkları zorluklara değinerek "Onların dinlenmesi önemli" dedi.

Bir AB sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun çiftçilerin AB sübvansiyonlarına başvurmaları halinde arazilerinin bir kısmını nadasa bırakmalarını gerektiren kurallar için Perşembe günü bir muafiyet teklifinde bulunacağını söyledi.

Nadasa bırakılan arazilere ilişkin kurallar, son haftalarda Fransa, Belçika ve diğer yerlerdeki çiftçilerin protestolarına yol açan şikayetlerin bir parçasıydı.

Öte yandan dün Belçikalı çiftçiler güney Belçika'daki otoyolları kapatıp traktörlerini Brüksel'deki AB Parlamentosu yakınına park etmişlerdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap