SON DAKİKA



Haber > Dünya > Belarus: Ukrayna S-300'ü topraklarımıza düştü

Belarus: Ukrayna S-300'ü topraklarımıza düştü

29 Aralık 2022 Perşembe - 15:51




Rusya'nın yanında savaşa girmesinden korkulan Doğu Avrupa ülkesi, bugün bir Ukrayna füzesinin topraklarına düştüğünü duyurdu. Rusya'nın füze yağmuruna karşı ateşlenen hava savunma sistemleri, geçen ay da NATO üyesi Polonya sınırını aşmıştı.





Rusya, 2022'nin son günlerinde işgale giriştiği Ukrayna'ya en yoğun füze saldırısını gerçekleştirdi. Rus ordusu, 29 Ekim Perşembe günü Ukrayna'ya tam 120 füze ateşledi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev, Rusya sınırındaki en büyük ikinci şehri Harkov, güneydeki kilit liman kenti Odesa ve batıdaki Lviv'in de dahil olduğu pekçok noktada hava sirenleri çaldı. Siren seslerini dakikalar içinde çok sayıda patlama sesi izledi.

Ukrayna ordusu, Rusya'nın karadan ve Karadeniz'den fırlattığı 69 füzeden 54'ünün havada vurulduğunu duyurdu. Açıklamaya göre, Rus işgalciler kruz füzelerinin yanı sıra kamikaze insansız hava araçlarını da kullandı.

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Mykhailo Podolyak ise gün içinde 120'den fazla füzenin altyapı tesislerine ateşlendiğini söyledi.

Başkent Kiev'de Rus füzelerinin yaraladığı üç kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan biri, 14 yaşında bir kız çocuğu.


Kiev semalarında 16 füzenin havada imha edildiği belirtiliyor. Füze parçalarından düştüğü iki ev enkaza dönüştü.

Moskova'nın 24 Şubat'ta başlayan işgalde kuzey cephesini açmasını sağlayan ve 2022 biterken Rus ordusu ile birlikte tatbikatlar yapan Belarus ise, bugün bir Ukrayna S-300'ünün topraklarına düştüğünü açıkladı.

Belarus ordusu S-300 hava savunma sistemi füzesini araştırırken, resmi haber ajansı BelTA bir tarlada çekilmiş füze parçalarını gösteren fotoğraflar yayınladı. BelTA, ayrıca füzenin Ukrayna'dan geldiğini savundu.

Rusya'nın füze yağmuruna karşı hava savunma sistemlerini aktif hale getiren Ukrayna'nın Kasım ayında ateşlediği bir S-300, NATO üyesi Polonya'nın topraklarına düşmüştü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap