SON DAKİKA



Haber > Dünya > BBC kanıtlara ulaştı! Yunanistan köşeye sıkıştı

BBC kanıtlara ulaştı! Yunanistan köşeye sıkıştı

19 Haziran 2023 Pazartesi - 10:07




Acil çağrı geldiğinde saatler 14.17'yi gösteriyordu, 17.00 sularında keskin bir manevra kayıtlara geçti. 35 dakika sonra bir helikopter gökyüzünde uçuyordu. Dahası, kayıtlar Yunanistan açıklarında yedi saat hareket etmeden beklediğini gösteriyor.





Mısır'dan demir aldı, Akdeniz'in güney kıyısına paralel hareket edip Libya Tobruk'a uğradı. Akdeniz'de seyrederken bir gözlem uçağı tarafından fark edildiğinde, saat henüz sabahın 10.00'ydu.

Alarm Phone'a acil çağrı geldiğinde saatler 14.17'yi gösteriyordu, 17.00 sularında ise keskin bir manevra kayıtlara geçti. 35 dakika sonra bir helikopter gökyüzünde uçuyordu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Yunanistan açıklarında gerçekleşen Avrupa'nın en acı felaketlerinden birindeki perdeyi aralıyor. BBC, Yunanistan açıklarında Çarşamba günü en az 78 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlercesinin kayıp olduğu tekne kazasıyla ilgili Yunan sahil güvenlik yetkililerinin açıklamalarına gölge düşüren kanıtlara ulaştı.

Yunan sahil güvenlik görevlileri teknenin İtalya’ya doğru ilerlediğini ve kurtarılmaya ihtiyacı olmadığını açıklamıştı. Ancak BBC’nin bölgedeki diğer teknelerin hareketinden yaptığı analize göre çok kalabalık olan balıkçı teknesi batmadan önce en az yedi saat boyunca hareket etmedi. Yunan yetkililer BBC’nin iddialarına henüz bir yanıt vermedi.

En az 500 kişinin kayıp olduğunu açıklayan Birleşmiş Milletler, Yunanistan’ın faciayı nasıl yönettiğine dair bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini belirtiyor.


ÜZERİNDE TAKİP CİHAZI YOKTU

Yunanistan’ın tekne batmadan tam kapsamlı bir kurtarma operasyonuna çok daha önce başlaması gerektiği iddiaları konuşuluyor.

Gemilerin rotası ve deniz yollarındaki hareketliliğe dair veri toplayan şirketlerden biri olan MarineTraffic’in BBC’ye aktardığı bilgisayar animasyonunda üzerinde bir takip cihazı olmadığı için batan geminin verileri görülemiyor; ancak göçmenleri taşıyan teknenin battığı alandaki diğer gemilerin hareketleri gözlenebiliyor.

Buna göre göçmenleri taşıyan geminin bulunduğu yerde batmadan önce Lucky Sailor ve Faithful Warrior gemilerinin göçmen teknesini fark ederek ona göre hareket ettiği belirlendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap