SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bangladeş'te Dang Humması yayılmaya devam ediyor. Ölü sayısı 398 çıktı!

Bangladeş'te Dang Humması yayılmaya devam ediyor. Ölü sayısı 398 çıktı!

14 Ağustos 2023 Pazartesi - 10:17




Bangladeş'te Dang Humması yayılmaya devam ediyor 24 saat içinde 11 kişi daha hayatını kaybetti. Ülke genelinde Dang Humması yüzünden ölenlerin sayısı 398 yükseldi.





Bangladeş'te Dang Humması yayılmaya devam ediyor 24 saat içinde 11 kişi daha hayatını kaybetti. Ülke genelinde Dang Humması yüzünden ölenlerin sayısı 398 yükseldi. Bangladeş Sağlık Hizmetler Genel Müdürlüğü yapmış olduğu açıklamaya göre 1 gün içinde 2.905 kişi Dang Humması yüzünden hastanelik oldu. Bu sayının  "bir gün içinde hastaneye kaldırılanların sayısında rekor olduğu"  ifade edildi. 

ÖLÜ SAYISI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Bangladeş'te Dang Humması yüzünden bu yıl içinde 398 kişi hayatını kaybetti. Ülke de geçtiğimiz yıl içerisinde 281 kişi hayatını kaybetmişti.

DANG HUMMASI NEDİR 

Tropikal ve subtropikal bölgelerde görülen dang humması, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölüme neden olabiliyor. Vakalar, genellikle "yağış dönemleri" olarak bilinen haziran, eylül, aralık ve martta artış gösteriyor. Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğu uyarısında bulunuyor. Hastalığa yol açan sivrisinek türünün, su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle muhtemel üreme alanlarının sürekli ilaçlanması gerekiyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap