SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bangladeş IMF'nin ağına düştü

Bangladeş IMF'nin ağına düştü

27 Temmuz 2022 Çarşamba - 16:40




Ekonomik durumunun kötüye gitmesi nedeni ile bir çıkış yolu arayan Bangladeş çözümü IMF'ye yanaşmakta buldu





Bangladeş, Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) 4,5 milyar dolarlık bir kredi isteyerek ekonomi üzerinde artan baskıyla başa çıkmak için yardım arayan diğer Asya ülkeleri Pakistan ve Sri Lanka’ya katıldı.

Bangladeş’in IMF’den 4,5 milyar dolarlık bir kredi istediğini öğrenildi. Dev hazır giyim ihracatı endüstrisi ile tanınan ülkenin ödemeler dengesi ve bütçe ihtiyaçları ile iklim değişikliğiyle başa çıkmak amacıyla için finansman aradığını biliniyordu.

IMF’den yapılan açıklamada ise iklim değişikliğinin etkileri ile mücadele etmek isteyen Bangladeş’in bu yeni finansmanı alabilmek için bir stand-by veya ‘genişletilmiş fon imkanı’ gibi düzenli bir IMF programı kapsamında anlaşma imzalaması gerekeceği duyurdu.

Bangladeş Merkez Bankası’nın döviz rezervleri, son bir yıl içinde 45,5 milyar dolardan 39,67 milyar dolara düşerken ülkenin dış ticaret açığının da sürekli arttığı belirtildi. 

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bangladeş Planlama Bakanı Shamsul Alam,  Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle ekonominin kötü etkilendiğini belirterek, “Ödemeler dengemiz negatif bölgede. Döviz kurumuzu istikrara kavuşturmamız gerekiyor” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap