SON DAKİKA



Haber > Dünya > 'BAE, Afganistan konusunda Türkiye’nin rakibi'

'BAE, Afganistan konusunda Türkiye’nin rakibi'

24 Kasım 2021 Çarşamba - 14:13




İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan kaynaklar, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Afganistan'nın başkenti Kabil'deki havalimanının yönetimini ele geçirmek için görüşmeler sürdürdüğünü iddia etti.





Bugün Ankara’ya gelecek Birleşik Arap Emirlikleri’nin fiili lideri El-Nahyan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi öncesinde Reuters'dan dikkat çekici bir iddia geldi.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan dört kaynak, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Afganistan’ın başkenti Kabil’deki havalimanıyla ilgili Taliban ile görüşmede olduğunu iddia etti.

Havalimanı paylaşılamıyor

Katar, Pakistan ve Türkiye’nin de Kabil'deki havalimanının güvenliği ve yönetimi ile ilgili temaslarda bulunulduğunun hatırlatıldığı haberde, BAE yetkililerinin son haftalarda Taliban ile görüştüğünü aktardı.

Kaynaklar, BAE’nin Katar’ın görüşmelerinin önüne geçtiğini öne sürdü.

Resmi anlaşma sağlanamadı

Reuters, Taliban’ın Katar’la görüşmelerde henüz resmi anlaşma sağlamadığına dikkat çekerken üst düzey bir BAE Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ABD’nin Afganistan’daki varlığı sırasında ülkesinin havalimanının yönetimini üstlendiğini söyleyerek çalışmalara devam edileceğinin sinyalini verdi.


Abu Dabi tahliye sürecine destek verdi

Abu Dabi yönetiminin tahliye sürecine de destek verdiği belirtilirken Taliban ya da Katarlı yetkililer bu konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Reuters’a konuşan kaynaklar Taliban’ın BAE’den maddi destek istediğini fakat bu desteğin havalimanıyla bağlantılı olup olmadığının henüz bilinmediğini söyledi.

Diplomatlar, Taliban’ın havalimanının güvenliği için yabancı güçlerin ülkede olmasını istemediğini de vurguladı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap