SON DAKİKA



Haber > Dünya > 'Babaların babası' komadan çıkamadı! 30 yıl sonra yakalanıp 9 ayda öldü

'Babaların babası' komadan çıkamadı! 30 yıl sonra yakalanıp 9 ayda öldü

25 Eylül 2023 Pazartesi - 11:01




Ocak ayında 30 yıldır her yerde aranan ve 'Babaların babası' olarak anılan İtalyan mafya lideri Matteo Messina Denaro bir klinikte yakalandı. Aylar sonra girdiği komadan çıkmayan Denaro'nun ölüm sebebi, yakalanma sebebiyle aynı oldu.





İtalya’nın en çok aranan mafya babası olan Matteo Messina Denaro, 30 yıl boyunca kaçak yaşamasının ardından Sicilya Adası’ndaki Palermo kentinde tedavi için gittiği ve kanser konusunda uzmanlaşan özel bir klinikte tutuklandı. Devasa operasyona 100'den fazla özel polis katıldı. Sicilya mafyasının son “babası” olarak anılan ve dünyanın en çok aranan suçlularından biri olan Denaro’nun yaklaşık bir yıldır “Andrea Bonafede” takma adıyla Palermo’da yaşadığı belirtildi.

SAKLANDIĞI EVDEN NELER ÇIKTI?

Denaro'nun yakalandığı ev şoförü Giovanni Luppino'ya ait. Hiçbir suç kaydı bulunmayan Luppino, Campobello di Mazara'da çiftçi ve zeytin tüccarı olarak tanınıyordu. Corriere della Sera, şoför Luppino'nun patronuyla birlikte Pazartesi sabahı özel Maddalena kliniğinde yakalandığı bilgisini verdi. Söz konusu evden ise çok sayıda özel tasarım kıyafet ve parfüm çıktı.

'BABALARIN BABASI'NA MÜEBBET

Sicilya merkezli “Cosa Nostra” mafyasının “Babaların Babası’’ olarak anılan lideri Denaro’nun polisi görünce klinikten kaçmaya çalıştığı ancak etrafını saran güvenlik güçlerine direnemediği bildirildi. 2002 yılında, yaklaşık 50 kişiyi şahsen öldürmek veya öldürülmesi emrini vermekten suçlu bulunan Denaro, gıyaben ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Geçmişte “bir mezarlığı dolduracak kadar cinayet işlediği” iddiasında bulunan Denaro’nun sadece 80’lerin sonunda çekilen fotoğrafının olması nedeniyle polis, dijital olarak yaşlandırma tekniğiyle oluşturduğu görsellerle mafya babasını arıyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap