SON DAKİKA



Haber > Dünya > Arjantin'den BRICS planında geri adım

Arjantin'den BRICS planında geri adım

30 Aralık 2023 Cumartesi - 10:21




Arjantin’in BRICS’e girme planları ülkenin yeni Devlet Başkanı Javier Milei tarafından durduruldu.





Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, BRICS’e üye ülkeleri Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika liderlerine mektup göndererek önceki hükümet tarafından alınan kararların revize edildiğini söyledi.

Hükümetinin dış politikasının önceki hükümetten farklı olduğunu vurgulayan Devlet Başkanı Milei mektubunda, Arjantin’in tam üye olmasını “uygun” bulmasa da özellikle ticaret ve yatırım akışını artırmak amacıyla ikili ilişkileri güçlendirmeye kararlı olduğunu belirtti.

Önümüzdeki ay BRICS’e katılmaya hazırlanan Mısır, İran, Etiyopya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte Arjantin de gruba kabul edilecekti.

FİKİR DEĞİŞİMİNİN NEDENİ ÇİN OLABİLİR

BBC'de yer alan habere göre, her ne kadar BRICS ittifakı sıklıkla daha çok kutuplu bir dünyayı teşvik ediyormuş gibi gösterilse de ekonomik olarak bloğun toplam GSYH'sinin (Gayri safi yurt içi hasıla) yüzde 70'inden fazlasını oluşturan Çin'in hakimiyetindedir.

Arjantin'in eski Devlet Başkanı Fernandez yönetimindeki üyelik teklifi Pekin'in desteğini alırken Milei Çin'i şiddetle eleştirmişti. Kampanya sürecinde Milei, Çin hükümetini suikastçı olarak nitelendirdi ve komünistlerle çalışmayacağını söylemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap