SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ahmedinejad'dan şok iddia: Türkiye 3'e, İran 6'ya bölünmek isteniyor

Ahmedinejad'dan şok iddia: Türkiye 3'e, İran 6'ya bölünmek isteniyor

12 Mart 2022 Cumartesi - 15:52




İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ABD, Rusya ve Çin'in yeni planıyla Türkiye'nin 3'e, Suudi Arabistan'ın 4'e, İran'da 6'ya bölüneceğini söyledi.





Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın yeni dünya düzeninin bir plan olduğunu Türkiye'nin de bu planda üçe bölünmek istendiğini söyledi.

Independent Türkçe'ye konuşan Ahmedinejad, " ABD, Rusya ve Çin'in bölge ülkeleriyle ilgili uğursuz bir yol haritası olduğunu biliyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ 3'E BÖLMEK İSTİYORLAR"

Ahmedinejad, " Suudi Arabistan'ı dörde, Türkiye'yi üçe, İran'ı da altı bölgeye bölmek istiyorlar. Bölgedeki ülkeleri bölüp küçük ve zayıf devletlere dönüştürmek istiyorlar. Bu onların yol haritası. Bu haritadan kurtulmanın tek yolu bölge ülkelerinin birlik olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan ile İran'ın arasını yabancı ülkelerin açtığını söyleyen Ahmedinejad, bu durumda hiç kimsenin galip gelmeyeceğini, her iki tarafın ve tüm bölgenin bundan olumsuz etkileneceğini belirtti.




"2. DÜNYA SAVAŞININ GALİPLERİ BAŞKA KİMSENİN GÜÇLÜ OLMASINI İSTEMİYOR"

"İkinci Dünya Savaşı sonrası savaşın galibi beş ülke, kendisinden başka hiçbir ülkenin nükleer güç ve güçlü bir ülke olmayacağı konusunda anlaştılar ve bu doğrultuda bir karar aldılar" diyen Ahmedinejad, "Aynı şekilde Suudi Arabistan, Türkiye, Pakistan ve Irak'ın da güçlü ülkeler olmalarına karşılar. Ülkelerimizin güçlü ve saygın ülkeler olmalarını istemiyorlar. Zenginleştirmenin İran'ın güçlendireceğini düşünüyorlar. Bu onların değişmez politikasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'daki savaşı değerlendiren Ahmedinejad, " Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısı çerçevesinde Çin, Tayvan'a, ABD de İran'a saldırmak istiyor" ifadelerini kullndandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap