SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ağır bilanço: en az 900 ölü

Ağır bilanço: en az 900 ölü

08 Ekim 2016 Cumartesi - 17:16




Matthew kasırgası Kuzey Yarımküre'nin bu en yoksul ülkesi Haiti'yi adeta haritadan sildi. Ülkede ölü sayısı artıyor.





Matthew kasırgasının haritadan adeta sildiği Haiti'de ölü sayısı artıyor. Ülkenin son 50 yılda yaşadığı en şiddetli kasırgada hayatını kaybedenlerin sayısı 900'e yaklaştı. Doğa felaketinin en ağır vurduğu şehirlerin başındaysa ada ülkesinin kuzey batısındaki Jeremie geliyor. Sahil şehrinde on binlerce kişi evlerini kaybetti.

KUZEY YARIM KÜRE'NİN EN YOKSUL ÜLKESİ

Kuzey Yarımküre'nin bu en yoksul ülkesinde yardım bekleyen kişi sayısıysa 350 bini geçti. Amerika Birleşik Devletleri tarafından gönderilen insani yardım felaketzedelere dağıtılmaya başlandı:

"Port-au-Prince ile Jeremie şehirleri arasında görebildiğimiz tek şey yıkımdı. Betondan olmayan her yapı dümdüz olmuştu. Palmiyeler ya köklerinden sökülmüş ya da ikiye bölünmüştü. Bazı küçük balıkçı köyleri terk edilmiş gibiydi."

YARDIMLAR ULAŞMAYA BAŞLADI


Uluslararası kamuoyu da Haiti'ye yardım elini uzatmakta gecikmedi. Birleşmiş Milletler ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere insani yardımlar cumadan itibaren ada ülkesine ulaşmaya başladı. Avrupa Birliği de 1,5 milyon Euro değerinde bir insani yardımın kısa süre içinde yola çıkacağını açıkladı.

2010'DA 200 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Haiti, 2010 yılında 7,2 büyüklüğünde bir depremle sarsılmış, acı olayda 200 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap