SON DAKİKA



Haber > Dünya > Afganistan Merkez Bankası: Sistem kısa sürede normale dönecek

Afganistan Merkez Bankası: Sistem kısa sürede normale dönecek

30 Aralık 2021 Perşembe - 16:19




Bankadan yapılan açıklamada, nakit yetersizliği sebebiyle iflasın eşiğine gelen bankacılık sisteminin en yakın zamanda yeniden normale döneceği kaydedildi.





Afganistan'da Taliban yönetiminin Merkez Bankası, rejim değişikliği olduğunda her ülkede yaşandığı gibi bazı fırsatçıların sorun çıkarmaya çalıştığını açıkladı.

Açıklamada, ülkedeki bankacılık sistemindeki bazı sorunların giderilmeye çalışıldığı hatırlatıldı.

Rejim değişikliğinin ardından bankacılık sektöründe bazı sorunlar olduğunun vurgulandığı açıklamada, bankacılık sektörünün yakın zamanda normal faaliyetlerine başlayacağının altı çizildi.

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeye yönelik uluslararası yardımlar sona ermişti.

Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve ABD Merkez Bankası da Afganistan'ın uluslararası fonlara erişimini engellemişti.


Yurt dışında Afganistan'a ait rezervlerin dondurulmasıyla birlikte ülkedeki dolar arzının yurt dışına kaçırılması da bankacılık sistemini çökme noktasına getirmişti.

Bankaların önünde halen uzun kuyruklar devam ederken, halk haftada yaklaşık 400 dolar ya da karşılığı Afgan parasını bankalardan para çekebiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap