SON DAKİKA



Haber > Dünya > AB'den Ukrayna'ya anlamlı ziyaret: 3 ülkenin başbakanı Kiev'e gidiyor

AB'den Ukrayna'ya anlamlı ziyaret: 3 ülkenin başbakanı Kiev'e gidiyor

15 Mart 2022 Salı - 16:47




Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanlarının, Ukrayna ile dayanışma amacıyla Kiev'e gideceği bildirildi.





Avrupa Biriliği'nden, Rusya saldırıları altındaki Ukrayna Lideri Volodimir Zelenskiy'e anlamlı ziyaret gerçekleşiyor.

 Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 20 gündür devam ederken, bu sabah aralarında başkent Kiev ve birçok şehir Rus füzeleriyle yine hedef alındı.

Bölgede çatışmalar tüm hızıyla sürerken Polonya Başbakanı, Slovenya Başbakan yardımcı ve Çekya Başbakanı savaş hakkında değerlendirmelerde bulunmak için Ukrayna'nın başkenti Kiev'e girme kararı aldı.

ÜÇ BAŞBAKAN ZELENSKİY İLE GÖRÜŞECEK 

Kararı Çekya Başbakanı Petr Fiala Twitter'dan duyurdu. Fiala "Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Başbakan Yardımcısı Jarosław Kaczynski ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa ile birlikte bugün Avrupa Konseyi temsilcileri olarak Cumhurbaşkanı Zelenskiy ve Başbakan Shmyhal ile görüşmek üzere Kiev'e gidiyoruz" diye yazdı.


Polonya'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada da, "Ziyaretin amacı, Ukrayna'nın egemenliği ve bağımsızlığına tüm Avrupa Birliği'nin açık desteğini teyit etmek ve Ukrayna devleti ve toplumuna geniş bir destek paketi sunmaktır" ifadelerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap