SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'den askeri desteğe onay! Yunanistan'a da F-35 verecek

ABD'den askeri desteğe onay! Yunanistan'a da F-35 verecek

23 Haziran 2021 Çarşamba - 11:27




S-400 bahanesiyle Türkiye'ye F-35'leri vermeyen ABD, Yunanistan'a yeşil ışık yaktı. ABD, Yunanistan'a askeri yardım tasarısına onay verdi.





Rusya'dan alınan S-400 hava savunma nedeniyle Türkiye'ye karşı CAATSA yaptırımları kabul eden ABD, F-35'lerin üretim programından da çıkartmış ve parasını ödediği 8 adet F-35 savaş uçağını teslim etmemişti. Türkiye'nin F-35'lerini vermeyen ABD'nin Yunanistan'a F-35 vereceği öne sürülmüştü. 

YILLIK 1.8 MİLYON DOLARA YEŞİL YANDI

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis   NATO Liderler Zirvesi'nde bir araya gelmesinin ardından ilişkilerin normale dönmesi beklenirken, Atina yönetiminin Ege'de tahrik adımları yeniden ilişkileri gerginleştirdi.

Türkiye'ye karşı hızla silahlanan Yunanistan'a F-35'ler için ABD'den yeşil ışık yandı.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, 9 Haziran'da sunulan ve "ABD- Yunanistan Savunma ve Parlamentolar Arası Ortaklık Kanunu" başlıklı yasa tasarı tüm senatörlerin onayını aldı. Senato Genel Kurulunda da oylanması için gönderilen yasa tasarısı onaylanırsa 2022-2026 yılları arasında Yunanistan'a yıllık 1,8 milyon dolar değerinde uluslararası askeri eğitim desteği sağlanacak.


ATİNA'YA F-35'LERİN ÖNÜ AÇILDI

Yunanistan'a silah alımı için doğrudan kredi vermesine de imkan tanıyan tasarı ABD Başkanı Joe Biden'ın da onayından geçmesiyle Yunanistan'ın sipariş verdiği F-35 uçaklarının teslimatının da önünü açacak.

Yunanistan ordusunun modernleşme sürecine ve Rusya yapımı ekipmanlardan uzaklaşan geçiş sürecine yönelik yardımı sağlayacak tasarı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail, Yunanistan ve ABD arasında bir parlamentolar arası grup kurulmasını da öngörüyor.

Öte yandan ABD Siyonist İsrail'e de F-35 vermişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap