SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD, FETÖ'nün Kadana'daki çiftliğinin peşine düştü

ABD, FETÖ'nün Kadana'daki çiftliğinin peşine düştü

27 Şubat 2017 Pazartesi - 08:05




Bakan Bozdağ'ın açıklamasının ardından harekete geçen ABD yönetimi Türkiye'den bilgileri istedi. Türkiye Kanada'daki çiftliğin bilgilerini iletti.





Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ elebaşı Gülen'in başka ülkeye gidebileceği iddialarına ilişkin, “Kanada başta olmak üzere çiftlikler satın alındığına dair ciddi istihbaratlar var. Başka ülkeler de var. Kanada da biraz daha yoğunlaşmış çalışma olduğuna dair istihbaratlar var" diye konuşmuştu. ABD, bu açıklamaların ardından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Kanada’ya kaçabileceği iddialarıyla ilgili bilgileri Türkiye'den istedi. Adalet Bakanlığı da, FETÖ’nün Kanada’da aldığı çiftliğin adresini, kimler tarafından ve ne zaman alındığına ilişkin bilgileri ABD’ye iletti.

TRUMP GELDİ FETÖ KANADA PLANINI DEVREYE SOKTU

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevi Obama'dan devralmasının ardından Türkiye ile ABD arasındaki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için çalışmalar hız kazandı. Pensilvanya'da yaşayan teröristbaşı Fetullah Gülen'in iadesini talep eden Türkiye, bu süreçte ABD'ye önemli delil niteliğinde çok sayıda bilgi ve belge gönderdi. Geçtiğimiz haftalarda da Trump heyetinin, Gülen'in iadesine sıcak baktıklarını açıklamasını ve ABD'nin iade etme ihtimalini göz önünde bulunduran FETÖ'cüler harekete geçerek Gülen için Kanada'dan çiftlik satın aldı.

ABD TÜRKİYE'DEN ÇİFTLİĞİN BİLGİLERİNİ İSTEDİ

Türkiye ile Kanada arasında suçluların iadesine ilişkin anlaşma bulunmadığı için Pensilvanya'da yaşayan FETÖ elebaşı Gülen, Kanada'ya geçerse kendini emniyete almış olacak. Trump yönetimindeki ABD ise geçtiğimiz haftalarda Gülen'in “güvenilir liman" olarak gördüğü Kanada'ya kaçma iddialarına ilişkin Türkiye'den bilgi talep etti.


TÜRKİYE ÇİFTLİĞİN ADRESİNİ VE SATIN ALAN KİŞİNİN BİLGİLERİNİ GÖNDERDİ

Adalet Bakanlığı da Gülen'in Kanada'ya kaçabileceğine ilişkin bilgileri geçtiğimiz Cuma günü ABD'ye iletti. Gönderilen belgelerde, FETÖ tarafından Kanada'da satın alınan çiftliğin adresi, kimler tarafından ve ne zaman satın alındığına ilişkin bilgilerin yer aldığı belirtildi. Çiftliği alan kişilerin Türk vatandaşı olduğu bilgisi verilirken, satın alanın kimliği ise gizli tutuluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap