SON DAKİKA



Haber > Dünya > 80 saatte ucuz dünya turu: Bu beş kuralla beş ülke gezdi

80 saatte ucuz dünya turu: Bu beş kuralla beş ülke gezdi

16 Temmuz 2023 Pazar - 13:16




YouTuber bir adam, yalnızca uygun bütçeli havayollarını kullanarak 80 saatte dünyayı dolaştığı bir maceraya atıldı.





42 yaşındaki YouTube içerik oluşturucusu Noel Philips, nisan ayında başlattığı bir yolculukla Houston, Teksas’tan ayrıldı ve üç günden biraz daha uzun bir süre sonra şehrin William P. Hobby Havaalanı’na geri döndü.

Gezginin yaklaşık 76 bin TL (2900 dolar) tutan ve 80 saat süren yolculuğu dokuz uçuşu, yedi farklı havayolunu, beş ülkeyi ve toplam 41 bin kilometreyi kapsıyordu. Philips tüm yolculuk deneyimlerini kendi sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaştı.

DÜŞÜK BÜTÇELİ TUR

Şu anda eşi ve iki çocuğuyla birlikte Teksas kırsalında yaşayan İngiltere, Leicester doğumlu Philips, dünyayı dolaşmak için “beş basit kural” belirledi.

419 bin kişilik YouTube takipçisine bu beş kuralı şu şekilde açıkladı: düşük maliyetli havayollarını tercih etmek, ekonomi biletleriyle uçmak, her iki yarım küreye geçmek, her uçuşta daha da doğuya ilerlemek (kendi deyimiyle “geri dönüş yok”) ve bunu belirtilen zaman hedefi içinde yapmak.


YouTuber, düşük bütçeli havayolu seyahati rezervasyonu hakkında, “Dürüst olmak gerekirse, tam bir kabustu. Düşük maliyetli havayolları, ucuz uçuşlar için harika. Ancak programlarında değişiklik yapmaya gelince, çok esnek değiller.” açıklamasında bulundu.

Philips’in gittiği şehirler arasında sırayla, New York, Barselona, Atina, Singapur ve Melbourne yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap