SON DAKİKA



Haber > Dünya > 70 yaşında ikiz doğurdu! Afrika'nın doğum yapan en yaşlı kadını

70 yaşında ikiz doğurdu! Afrika'nın doğum yapan en yaşlı kadını

01 Aralık 2023 Cuma - 12:00




Emekli bir kadın, 70 yaşında doğum yaparak tıp dünyasını şok etti. Baba adayı ise, 'ikiz bebek' haberini duyunca çiçeği burnunda anneyi panikle terk etti.





Safina Namukwaya adındaki kadın, ilerleyen yaşına rağmen üç yıl içinde ikinci kez doğum yaparak kayıtlara geçti. Üstelik bu kez ikiz çocuk sahibi olarak süreçte rekor kırdı.

Namukwaya daha önce, 2020 yılında 67 yaşındayken Sarah adında bir kız bebek dünyaya getirmişti. Geçtiğimiz günlerdeyse, tüp bebek tedavisi sayesinde sahip olduğu kızı ve oğlunu kucağına alarak dünya basınının manşetlerine taşındı.

BABA TERK ETTİ, HALKTAN YARDIM İSTEDİ

Böylece Namukwaya, resmi olarak Afrika'da doğum yapan en yaşlı haline geldi. Duyanları şakınlığa uğratan olayı katlayansa, bir erkek ve bir kız olmak üzere ikiz bebeklere doğum yapmış olması.

Buna göre doğum, bir Afrika ülkesi olan Uganda'nın başkenti Kampala'daki Uluslararası Kadın Hastanesi ve Doğurganlık Merkezinde gerçekleşti. Yerel haber kaynakları, yaşlı kadının ikizlerinin babasının kendisini terk etmesi gibi birçok sorundan muzdarip olduğunu da yazdı.

Gazetecilere hislerini anlatan Namukwaya şöyle konuştu:


"Erkekler birden fazla çocuk taşıdığınızın söylenmesinden hoşlanmaz. Hastaneye kabul edildiğimden beri hiç gelmedi."

Hamileyken çalışamadığı için şimdi bölge halkını kendisine yardım etmeye çağırarak, "hamile olduğum süre boyunca çalışmadığım için bu bebeklere bakmak zor olacak" dedi.

Hastane sözcüsü ise sosyal medya gönderisinde şöyle bir açıklama yaptı:

"Evet ikiz doğurdu; biri erkek, biri kız. Gerçekten tarihi bir başarı. Bu cesur anneyi onurlandırırken ve ikizlerinin sağlıkla büyümesini beklerken, sizi de kutlamaya davet ediyoruz. Bu hikaye sadece tıbbi başarı ile ilgili değil; bu, insan ruhunun gücü ve dayanıklılığıyla ilgilidir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap