SON DAKİKA



Haber > Dünya > 6'lık deprem 40 saniye sürdü! Filipinler sarsıldı

6'lık deprem 40 saniye sürdü! Filipinler sarsıldı

01 Şubat 2023 Çarşamba - 15:48




Adalar ülkesinin güneyini sallayan deprem sırasında insanlar panikle evlerinden dışarı koştu, 51 yaşındaki Maricar Melgar "Bu muhtemelen hayatımda yaşadığım en şiddetli sarsıntıydı. Vücudum hala titriyor" dedi.





Pasifik Ateş Çemberi üstündeki adalar ülkesi Filipinler, yerel saatle 18.44'te 6 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı. Depremin merkez üssü, Mindanao Adası'ndaki Davao de Oro bölgesinde yer alan Monkayo şehrine yalnızca 6 kilometre uzaklıkta.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, Filipinler'in güneyini sallayan deprem yerin 13 kilometre altında gerçekleşti.

Uzak ve dağlık altın madeni bölgesinden ilk bilgiler, herhangi bir ciddi hasarın olmadığı yönünde.

Monkayo polisinden Harvey Asayas, AFP haber ajansına şiddetli şekilde başlayan depremin giderek sönümlendiğini ve 40 saniye sürdüğünü söyledi.

Bölgedeki Montevista'da yaşayan Maricar Melgar ise, deprem sırasında yaşadığı binanın yıkılmasından korktuğunu aktardı. 51 yaşındaki kadın, "Bu muhtemelen hayatımda yaşadığım en şiddetli sarsıntıydı. Vücudum hala titriyor" dedi.


Sarsıntının merkez üssüne 40 kilometre mesafedeki Tagum şehrinde insanların can havliyle evlerinden dışarı fırladığı görüldü, kentte anında elektrikler de kesildi.

40 yaşındaki Grace Jao, "Deprem başladığında yemek yiyorduk ve şiddetliydi. Dışarı koştuk" cümlesiyle yaşananları anlattı.

Filipinler, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının üzerinde yer alıyor. Dünyada en fazla depremin meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

Filipinler'de geçtiğimiz yıl Ekim ayında 6.4 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmiş, ülkenin kuzeyindeki dağlık Dolores in Abra bölgesinde çok sayıda insan yaralanmıştı.

Temmuz ayındaki 7'lik deprem ise Abra bölgesinde heyelanları tetiklemiş, 11 kişinin yaşamını yitirdiği felakette onlarca yaralı da hastanelere taşınmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap