SON DAKİKA



Haber > Dünya > 13 ayda 16 bebeği katletti: Onları öldürdüm, ben şeytanım

13 ayda 16 bebeği katletti: Onları öldürdüm, ben şeytanım

19 Ağustos 2023 Cumartesi - 12:51




İngiltere'de 16 yenidoğan bebeği korkunç şekilde öldüren hemşirenin davası görüldü. 33 yaşındaki kadın suçunu itiraf etti. Yanı sıra katilin cinayetlerin anlaşılmaması için meslektaşlarına attığı mesajlar ve bir doktorla ilişki yaşadığı ortaya çıktı.





1990 yılında İngiltere'de dünyaya gelen Lucy Letby, yenidoğan ünitesinde en hasta bebeklerin bakımı konusunda uzmanlık eğitimi aldı. 33 yaşındaki hemşire daha sonra 2011’de mezun olduktan sonra tecrübesini artırmak için Liverpool Kadın Hastanesinde çalışmaya başladı. Letby'nin gece vardiyasında çalıştığı süre boyunca, ölen veya ciddi şekilde hastalanan bebeklerin sayısında bir artış yaşandı. Letby daha sonra 17 bebeğin ölümüyle ilgili araştırma kapsamında şüpheli olarak tutuklandı. Letby’nin bir bebeği üç kere öldürmeye çalıştığı, bir başka bebeği ise hava enjekte ederek öldürdüğü öne sürülürken genç kadın aylar süren dava sonucunda suçunu itiraf etti.

SÜT VE HAVA ENJEKTE ETTİ

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Letby’nin yeni doğan bebeklere insülin enjekte ederek zehirlediği, bazı bebeklere hava ve süt enjekte ederek öldürmeye çalıştığı belirtildi. Letby’nin öldürdüğü bebeklerden bazılarının ikiz olduğu ve ölen bebeklerden birinin 1 günlük olduğu aktarıldı. Bugünkü suçlamayla Letby, İngiltere'nin modern tarihteki en çok cana kıyan seri çocuk katili oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap