SON DAKİKA



Haber > Dünya > 100'den fazla kişinin öldüğü orman yangınlarında bir tek o ayakta kaldı

100'den fazla kişinin öldüğü orman yangınlarında bir tek o ayakta kaldı

21 Ağustos 2023 Pazartesi - 12:38




Hawaii'de günlerce süren ve 100'den fazla kişinin ölümüne yol açıp, Hawaii'yi küle çeviren orman yangınlarında Lahaina bölgesinde alevlerden kurtulan tek yapı olan bu ev sosyal medyada gündem oldu.





Dünyanın önde gelen tatil adalarından Hawaii geçtiğimiz günlerde feci bir yangınla karşı karşıya kalmıştı.

Bazı kasabalar ve yazlık bölgeleri tamamen yanarak küle döndü. Hawaii'nin başkenti Maui'deki Lahaina bölgesi de yanarak küle dönen alanlardan biri.

Ancak Lahaina sahilinde bir eve hiç zarar gelmediği görüldü. Mucize olarak nitelendirilen kırmızı çatılı evin etrafındaki birçok alan yanarken ona hiçbir şey olmadı.

Front Street'te yer alan evin sahipleri olan Millikin ailesi merak konusu olan eve dair soruları yanıtları. Dora Atwater Millikin, "Biz bu olayda komşularımızı kaybettik, onlarsa her şeylerini kaybettiler" dedi.

Millikin ailesi kısa süre önce tarihi Hawaii evinde bir dizi yenileme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Amaçlarının yangına karşı önlem almak olmadığını belirten Dora Atwater Millikin, "Eski binaları seviyoruz. Bu nedenle tarihi dokuyu korumak istedik." dedi.


Yangına karşı büyük bir önlem olduğu değerlendirilen evin çatısı klasik Hawaii evlerindeki ahşap parçalardan arındırıldı ve yerine metal bir tabaka eklendi. Eve çok yakın duran ağaçların yaprakları da budandı. Çift yangından ziyade termitlerden endişe ettiklerini ifade etti. Ayrıca evin duvarları da beton olarak yenilendi.

Yetkililer yangından kurtulan evlerin çoğunun beton duvarlara sahip olduğunu belirtti. Hawaii evleri geleneksel olarak ahşap duvarlara sahip.

Tatil bölgesi olan Front Street'teki denize sıfır evlerin dört milyon dolar değerinde olduğu ifade ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap