SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar

Olaylar ve Yaşananlar

22 Eylül 2018 Cumartesi - 09:35








AK PARTİ TEMAYÜL YAPTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın istifasının ardından o koltuğa kimin oturacağı tartışılmaya başlandı. Altınordu’nun başarılı belediye başkanı Engin Tekintaş vekil olarak bu göreve atanmıştı. Gözler asaleten koltuğu kimin dolduracağı güne çevrilmişti. O gün de 24 Eylül. Belediye meclisi üyeleri yeni başkanı seçecek. AK Parti temayül yoklaması yaptı, Tekintaş açık ara önde çıktı. Yapılacak toplantıda Tekintaş’ın bu koltuğa oturması bekleniyor. Tabii ki son dakika sürprizi olmazsa. Ordu Valiliği yeni başkanın seçilmesi için Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’ni 24 Eylül Pazartesi günü olağanüstü toplantıya çağırdı. Pazartesi günü Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı meclis üyeleri tarafından seçilecek.

DEĞİŞİM VAR

Ordu Belediye Başkan vekilliği görevine atanan Engin Tekintaş ilk iş olarak Özel Kalem Müdürü’nü değişti. Tekintaş, Muhammed Bayram Kırış’ın yerine Altınordu Belediyesinde birlikte çalıştığı Özel Kalem Müdürü Nusret Aykut’u getirdi. Bu arada belediyede genel sekreter vekilliği görevinde bulunan Bülent Civelek’in görevinin iptal edildiği, yerine eski genel sekreter yardımcısı Suat Ongan’ın atandığı öğrenildi.

BULANIK SU


Bu çağda su kesintileri vatandaşı bıktırıyor. Rize’nin İyidere ilçesinde 3 günde bir sular kesiliyor. Bu kesintilere ise kimse çare bulamıyor. İlçe sakinleri, bulanık su içtiklerinden yakınıyor. Kesinti yapılacağı zaman uyarı yapılmadığını dile getiren vatandaşlar, belediyeye bu konuda yaptıkları müracaatlara karşılık almadıklarını belirterek bulanık su içmekten hasta olduklarını iddia ettiler.

DÜRBİNAR’IN ÇİLESİ

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Dürbinar köyü yolunda çile bitmiyor. Köy sakinleri nereye başvurduysa sonuç alamadı. Herhalde dayıları yok. Olsa bugün yollarının yapımı için feryat etmezlerdi. Yaptıkları başvurulara bugüne kadar cevap alamayan köy sakinleri kolları sıvayarak yolu kendileri onardı.

EFSANE HOCA EMEKLİ OLDU

Rize/İkizdere Güneyce Köyü Merkez Kur’an Kursu'nda 41 yıl önce başladığı görevinden ayrılan Cemil Amil hoca emekli oldu. İkizdere Müftüsü Hikmet Bektaş tarafından Cemil Amil hocaya emekliye ayrılması dolayısıyla hizmetleri anısına plaket verildi.


BAHÇEKAPILI

Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü görevine Yalçın Bahçekapılı atanmıştı. Kendisine görevinde başarılar diliyoruz. Trabzon ile Vali Yücel Yavuz arasında köprü olacak Bahçekapılı bu görevin üstesinden gelir. Özel kalem müdürlükleri ayrı bir özelliğe sahiptir. Herkesi iyi tanımak, ilişkileri düzeyli tutmak, vali ile vatandaşın, bürokratların arasında üstlendiği görevin hakkını vermeli. Bizce Bahçekapılı bu kentin evladı olarak bunları eksiksiz yerine getirecek bilgi, beceri ve donanıma sahiptir.

MHP’li Aksu’nun acı günü

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu'nun vefat eden amcası Mehmet Aksu (94), memleketi Ordu'da toprağa verildi. Ünye ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu önceki akşam hayatını kaybeden Mehmet Aksu için Ünye Büyük Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Amcasının cenazesine katılan Aksu ile yakınları, taziyeleri kabul etti. Mehmet Aksu'nun cenazesi, dün öğle vakti kılınan namazın ardından Düzsaylan Mahallesi aile kabristanlığına defnedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap