SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 25.04.2024

25 Nisan 2024 Perşembe - 08:00




Olaylar ve Yaşananlar | 25.04.2024





ALLAH SİZİ ISLAH ETSİN

Trabzonspor ve Tek-Art Holding Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz'ın ölümünün ardından yazılı ve görsel medyada saçma sapan bilgi kirliliği olmasını da lanetliyoruz. “Evinde ölü bulundu” ne demek? Bu nasıl zihniyettir? Kalp krizi geçirdikten sonra kızı yanı başında olan bir insan nasıl ölü bulunur? Allah sizi ıslah etsin!

TRABZON’DA HİÇ KAYBETMEDİLER!

31 Mart seçimlerinde başarısız olan AK Parti’de yaşanan oy kaybının nedenleri araştırılmaya devam ediyor. Tüm illerden detaylı raporlar istenirken, AKP'nin kurulduğu günden bugüne hiç kaybetmediği belediyelerin listesinin çıkarıldığı belirtildi. AK Parti 2004 yerel seçimlerinden itibaren Aksaray, Bingöl, Çorum, Düzce, Elâzığ, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinin yönetimini hiçbir zaman kaybetmedi. 2004, 2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde kazanıp son seçimlerde kaybettiği il sayısı ise 13 oldu. Bu illerden Adıyaman, Afyon, Balıkesir, Bursa, Denizli, Kırıkkale, Kilis ve Uşak’ı CHP’ye, Gümüşhane ve Tokat’ı MHP’ye, Şanlıurfa ve Yozgat’ı Yeniden Refah’a, Nevşehir’i ise İYİ Parti’ye kaybetti.

MHP DİZAYN EDİLECEK PARTİ DEĞİLDİR!

Hafta sonu gerçekleşecek İYİ Parti olağanüstü seçimli genel kongresi öncesi ortaya atılan bir iddia çok tartışılacak çok konuşulacak. Genel başkanlığa aday olan Koray Aydın seçimi kazanırsa Trabzon teşkilatlarının oluşmasında bütün sorumluluğu alacağını MHP’den eski başkan ve yöneticiler dahil birçok partiliyi İYİ Parti saflarında siyaset yapmaya ikna edeceği konuşuluyor. Konuşmaktan öte bu noktada ciddi gelişmeler ve görüşmeler var. Koray Aydın’ın bu hamlesi MHP saflarında ise tepkiye yol açarken “MHP, bireylerin dizayn edeceği, akıllarınca yön verecekleri sıradan bir parti değildir” şeklinde partililerin  tepkisi var.

AYAR’A OMUZ VERMEK YERİNE!

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar bütün zorluklara ve imkansızlıklara rağmen partisini Trabzon’da en etkin bir şekilde omuzlamaya devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerinde mevcut iki belediyesini korumayı başaran MHP Trabzon İl Başkanı Ayar ve yönetim kurulu üyeleri Cumhur İttifakı kapsamında uyumlu bir profil çizdi. İşin özeti MHP Trabzon’da başkan sorunu yok.  Fakat bütün bu olumlu gelişmelere rağmen kişisel menfaat ve hesap peşinde koşan bazı eski yöneticiler  MHP’ye Trabzon’da omuz vermek yerine akıl almaz bir tavırla köstek oluyorlar. MHP’nin şu dönemde daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.

BELEDİYELERİN MEDYA BİRİMLERİ

Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesinin medya birimlerindeki personel fazlalığı akıl işi değil. Yerel seçimlere az bir zaman kala medya birimlerine birçok isim dahil olmuştu, hala alım yapıldığı noktasında iddialar var. Bu kadar personel medya birimlerinde ne iş yapar anlamış değiliz. Üstelik  çoğunun gazetecilik deneyimi bile yok. Bir sitede de üç ay çalışan bile gazeteci olabiliyor. Sonra bir bakmışsınız belediyelerde, kamu kurumlarında, medya birimlerinde başlamışlar çalışmaya. Kriter nedir kimsenin bildiği yok. Bu arada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, iki dönem Trabzon’da belediye başkanlığı yapan Orhan Fevzi  Gümrükçüoğlu’nun özel kalem müdürü Muhammed Zahid Demirtaş’ı Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü yaptı. Genç’in, Gümrükçüoğlu dönemi Basın Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu’nu da bu dönemde aynı göreve getirmesi bekleniyor.

ARHAVİ ORGANİZE SANAYİ İSTİYOR

2009-2019 tarihleri arasında AK Parti’nin yönettiği Artvin Arhavi Belediyesi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’ye geçmişti. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise Arhavi Belediyesini yeniden AK Parti kazandı. AK Parti, Arhavi’de, yüzde 45,40 oranında oy alarak belediyeyi CHP’den devraldı. İlçede uzun yıllardır konuşulan ama hiçbir ilerleme kaydedilemeyen Arhavi Organize Sanayi Bölgesi yapımına ilişkin Faruk Çelik’in genel seçimlerde verdiği sözleri bu dönem yerine getirmesi bekleniyor.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ

Yerel seçim bitti. Seçilen iş başı yaptı, seçilmeyen kendi hayatına döndü. Trabzon ve ilçelerinde ne hikmetse seçim döneminden kalma parti bayrakları hala duruyor. Kim ilgilenecek bunlarla sormak gerek. Atatürk Alanı’nda, parti binalarının çevrelerinde asılan bayrakların çevre kirliliğine neden olduğunu illa hatırlatmak mı gerek? Önümüzdeki dört yılda seçim yok. Vatandaşlar yetkililerin ve ilgililerin bu konuya hassasiyet göstermesi yönünde çağrı yapıyor. Milletin sesine kulak verirsiniz herhalde!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap