SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 30.12.2018

Olaylar ve Yaşananlar | 30.12.2018

30 Aralık 2018 Pazar - 09:23








POŞET İŞİ ÇEVRE İŞİ DEĞİL

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ataman son dönemlerde tartışılan ve konuşulan poşet ücretleri konusuna değindi. Ataman, “Poşet işi, file işi, çevre işi değil, hesap ortada vatadaşı sömürme işidir. Öyle masum anlatılıyor ki vatandaş sömürülüyor. Bu masum anlatış vatandışın dikkatinden kaçmamalı. Bu konu iyi irdelenmeli ve net sonuca bakmak gerek. Vatandaşlarımız bu poşet işine fazla kanmamalı” dedi.

CEZALAR SİLİNMİYOR

Trabzon’un Ortahisar CHP İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, köprü ve otoyollarda trafik cezası kesilen sürücülere uyarıda bulundu. Hacısalihoğlu, “Köprü ve otoyollarda kesilen cezaların tamamı silinmiyor. Yalnız faizleri siliniyor. Vatandaşlarımız yanılmasın, yetkililer kesin bir açıklama yapmalı, cezaların faizleri dahil tümü mü siliniyor, yoksa sadece faizleri mi? Bu konuya net bir açıklama getirilmeli” dedi

BAYBURT İKİYİ İSTİYOR


Bayburt’un milletvekili sayısı ikiden bire indirildi. Bu kararın üzüntüsü ilde her zaman hissedilmiş ve unutulmamıştır. Çünkü Bayburt konumu ve koşulları ile ikinci milletvekilini hak eden bir ilimiz. İlin bu isteğini İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, Gümüşhane Şiranlı olan Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’a iletti. Yaşar kendisine yapılan bu teklifi Meclis’e taşıdı. Milletvekili sayısının değiştirilmesi için Yaşar, TBMM’ye bir kanun teklifi verdi. Bu teklif ilde sevinç yaratırken İl Başkanı Kırıcı, “Sayın Yaşar, 28 Aralık 2018 tarihinde milletvekili sayısında değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına kanun teklifi vermiştir. Kendisine bütün Bayburtlular adına çok teşekkür ediyor, bu konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

KAZA GELİYORUM DİYOR

Yaşanan olumsuzluklar vatandaşların dikkatinden kaçmıyor. Telefon açan bir okurumuz, “Trabzon’da karayolları 10. Bölge Müdürlüğünün bulunduğu mevkide kavşak dolum merkezinden çıkan kamyonlar tehlike saçıyor. Hiçbir önlem alınmadan yola çıkan kamyonların yolları çamur deryası haline getirdiğini kimse görmüyor mu? Bu kadar duyarsız olmamak gerek, ilgili kurum ve kuruluşların dikkatine bu konuyu sunuyorum. Yarın yaşanacak olumsuzlukların vebalinin onlar olduğunu belirtmek isterim” dedi.

VATANDAŞLAR UYARDI

Yerel seçimler yaklaşıyor. Partilerin oy almak için nüfuslarda kayma yapılması yönünde çalışmalarda bulunduğu iddiaları yeniden gündeme geldi. Vatandaşlar illerden ilçelere, ilçelerden köylere nüfus kayması yaşandığına dikkat çekerek, köydeki pirince giderken ilçedeki bulgurdan olunmaması uyarısı yaptı. Asıl yerleşimde bulundukları yerde değil de ilçede, köyde yazılıp oralarda oy kullanmanın haksızlığa yol açtığını dile getiren vatandaşlar, İller Bankası’nın nüfusa göre dağılımından pay alan illere, ilçelere ya da köylere nüfus kaydırma ile kimsenin haksızlık yapmaması konusunda isteklerde bulundu.


YÜCE RİZE’DE

DOKAP Başkanlığı’ndan ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’ne atanan, ardından 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti’den aday olan Ekrem Yüce, Rize’yi unutmadı. Yüce Sakarya’daki seçim çalışmalarından fırsat bulunca soluğu Rize’de aldı. Yüce, AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin ile bir araya geldi. Birbirlerine başarılar dileyen Yüce ve Metin, Sakarya’nın şimdiden Rize ile kardeş şehir olduğunu söylediler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap