SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 29.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 29.04.2024

29 Nisan 2024 Pazartesi - 09:10




Olaylar ve Yaşananlar | 29.04.2024





BİTİRİN ARTIK ŞU TRABZON GÜNLERİNİ!

Hem Ankara’da hem de İstanbul’da artık her yıl geleneksel hale gelen Trabzon Tanıtım Günleri amacından, hedeflerinden iyice uzaklaştı, iş artık belli bir zümrenin tamamen ticari faaliyeti haline geldi. Tanıtım Günlerinin şehre inanın hiçbir katkısı yok. Gereksiz israf, gereksiz harcama ve boşa akan zaman. Tanıtım günleri “para kazanma günlerine” dönüştü. Vicdan ve cüzdan arasında sıkışan tanıtım günleri etkinliklerinde Trabzon’un ne tarihi ne kültürü ne sanatı ne turizmi ne de sosyal yaşamı konu alınıyor. Dernekler ayakta kalacak bahanesi ve zorlaması ile gerçekleştirilen Trabzon Tanıtım Günlerine bir son verilme zamanı geldi diye düşünüyoruz. Trabzon çok daha etkin,  çok daha profesyonel fuar ve etkinlikleriyle gerçek manada her yönüyle tanıtılmalı.

**
YAVUZ AYDIN KAZANDI

Ankara’da düzenlenen İYİ Parti  Olağanüstü Kongresinde yeni genel başkan 611 oyla Müsavat Dervişoğlu oldu. Eski bakan Trabzonlu hemşehrimiz İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın ise 548 oyda kaldı. Kongrede birlik ve beraberlik mesajı verildi ama yerel seçimlerde yaşanan hezimet sonrası bakalım İYİ Parti nasıl toparlanacak? İYİ Parti Olağanüstü Kongresi öncesi İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan başta olmak üzere teşkilatlar ve partinin tek belediye başkanı Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık genel başkanlık adaylığı yarışında Koray Aydın’ı desteklemişti. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın ise desteğini Müsavat Dervişoğlu’ndan yana kullanmıştı. Bu durumda Yavuz Aydın da kazananlar listesine eklendi. Bakalım Trabzon’da yeni dönem İYİ Parti açısından nasıl bir süreç başlayacak? Bu arada 16 ay sonra İYİ Parti Olağan Kongresini yapacak.

**
CORA VE AKKAYA SAHADA

31 Mart yerel seçimlerinden ciddi oy kaybı ile çıkan AK Parti’de arayışlar devam ediyor. Genel merkezde ve kabinede büyük değişimler yaşanması an meselesi. Mayıs ayının ilk haftasında ise AK Parti il ve ilçe kongre takvimi belli olacak. AK Parti Trabzon’da ise il başkanlığı yarışı erken başladı. İl başkanlığı için şu an iki isim gündemde: AK Parti Trabzon eski milletvekili Av. Salih Cora ve eski Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Organ Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde özel kalem müdürlüğü yapan Mustafa Akkaya. Her iki isim de şu aşamada il başkanlık yarışında varım diyor. Bu isimlere Ergin Aydın, Haydar Revi, Temel Altunbaş ve Muhammet Balta gibi isimler de eklenecek gözüküyor. AK Parti Trabzon İl Kongresinde iki ya da üç adaylı bir kongre süreci yaşanması bekleniyor. Son yerel seçimler sonrası AK Parti’nin Trabzon’daki bir numaralı etkin ismi haline gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise adaylık yarışında Salih Cora’dan yana tavır koyacak gözüküyor.

**

ÖZEL’İN KARADENİZ HASSASİYETİ

CHP yerel seçimler sonrası bölgesel raporları tek tek analiz ederek yeni dönemde stratejisini belirleme kararı aldı. Rize, Artvin, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Ordu, Samsun, Sinop, Amasya, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Düzce, Bolu, Karabük, Çorum, Sakarya, Tokat, Kastamonu yerel seçimlerin analizini yaparak yeni bir yol haritası izlenmesine karar verdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel Karadeniz illerine büyük önem veriyor. Özel yakın bir zaman diliminde Trabzonlu hemşehrimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Karadeniz turu yapacak, seçimlerin kazanıldığı belediyelere teşekkür ziyaretleri gerçekleştirecek.

**

AÇLIĞIN SINIRI DA KALMADI!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun araştırma sonuçlarına göre, nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı sebze fiyatlarında yaşanan mevsimsel düşüşün etkisiyle 19 bin 890 lira oldu. Açlık sınırı nisanda bir önceki aya göre 208 lira azalırken, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 1.134 liralık artışla 38 bin 316 liraya çıktı. Her ikisinin toplamından oluşan yoksulluk sınırı ise önceki aya göre 925 lira arttı. Son bir yıllık dönemde açlık sınırı 8 bin 258 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama 19 bin 318 lira ve yoksulluk sınırı 27 bin 575 liralık artış kaydetti. Ekmek-iş-aş mücadelesi gün geçtikçe zorlaşıyor. 2018 yılında yardımlardan yararlanan hane sayısı 3 milyon 494 bin 932 iken 2023 yılında bu rakam yüzde 43 artışla 4 milyon 989 bin 456’ye ulaşmış. Türkiye’deki hane sayısının 26 milyon olduğunu varsayarsak  yardım alan sayısı ile karşılaştırıldığında Türkiye’de her 5 haneden biri yardım alıyor.

**

EMEKLİYİ TRABZON’DA KİM GÖRECEK?

Ocak ayında emeklilere %49,25 oranında maaş artışı yapılırken bu artış sonucunda yine de en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak kaldı. Emekliler, maaşlarına ek bir zammın yapılmasını talep etti. İktidar kanadı emeklilerin bu talebine Ramazan Bayramı'nda 3 bin TL ikramiye ile birlikte ek destek paketlerini açıkladı. Bu destek paketleri, belediyeler tarafından emeklilere elektrik, doğalgaz, pazar desteği ve diğer alanlarda belirli şartlar altında indirim imkanları sağlanacağı şeklindeydi. Birçok belediye başkanı ise yerel seçimde emeklilere ilişkin vaatlerini gerçekleştirmeye başlarken Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ilklerden biri oldu. Dinçer, emekliler için kuaför salonunda ücretsiz tıraş imkanı tanındığını duyurdu. Emeklilere sunulan bir hizmetin ücretsiz hale getirilmesi noktasında Trabzon’da henüz hiçbir belediye vaatlerini yerine getirmedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap