SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 14.05.2024

15 Mayıs 2024 Çarşamba - 08:15




Olaylar ve Yaşananlar | 14.05.2024





ÜRETKEN BELEDİYECİLİK

MHP, 31 Mart'taki yerel seçimin ardından belediye başkanlarının ve Devlet Bahçeli'nin katılımıyla "üretken belediyecilik" kampı düzenleyecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığındaki kampa, MHP'li 218 belediye başkanı katılacak. 17-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek kamp, Ankara Kızılcahamam’da yapılacak. Kampta, partinin yerel seçimlere yönelik "Üretken Belediyecilik" adıyla hazırlanan seçim beyannamesi çerçevesinde, öncelikle şehircilik anlayışıyla doğal afetlere karşı belediyelerin yapması gerekenler ve kentsel dönüşüm konuları ele alınacak. MHP Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ile görüştük dün Trabzon’da. Kampın çok faydalı olacağını belirterek “Halkımız MHP belediyelerinden memnun kalması için gecemizi gündüzümüze katacağız” dedi. Bu arada Ankara Kızılcahamam’da yapılacak toplantıya Trabzon’dan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş ile Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da katılacak.

YENİ DÖNEMDE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

İstifalar sonrası boşalan İYİ Parti’nin Trabzon kaderi kısa zamanda şekillenecek. İYİ Parti Olağanüstü Kurultayda Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine seçilen Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın ve Kurumsal İlişkiler Başkanlığı'na atanan Şükrü Kuleyin Trabzon’da güçlü bir teşkilatlanma için elbirliği içinde çalışıyor. İYİ Parti Teşkilat İşleri Başkanı Hasan Toktaş ile görüşen ve Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’ndan tam desteği alan Yavuz Aydın atanacak isimler üzerinde çalışma yapıyor. İYİ Parti’de Trabzon İl Başkanlığı görevi 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Opr. Dr. Muhammet Erkan’a verildi. İYİ Parti'nin toparlanma sürecine girdiğini belirten Erkan, "Yeni dönemde daha güçlü olacağız. Trabzon’da güçlü bir kadro ile birlik ve beraberlik içinde güzel işlere imza atacağız. Kimse kendini çaresiz ve yalnız hissetmesin artık daha güçlü bir İYİ Parti var” dedi.

NUMUNE’YE DOKTOR LAZIM!

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi şehir merkezinde önemli bir ihtiyacı karşılamakta. Yoğunluğu hiç bitmiyor. Bazı vatandaşlar ise emin olun Trabzon’da hastaneye gitmeyi alışkanlık haline getirmiş. Salt eş dost görüp dedikodu yapmaya gidenler var dersek sakın kızmayın. Bu duruma doktorlar ve sağlık çalışanları bile şaşırıyor. Personel gibi düzenli hastaneye gitme alışkanlığı var bazılarında. Neyse biz konumuza gelelim. Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çatısı geçtiğimiz hafta sonu etkili olan fırtınada kopmuş. İki taraflı çatı yok. Allah’tan yoldan geçen kimsenin başına bir şey düşmedi. Hastane bir rüzgarda çatı uçuyor. Biz deriz ki Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi özellikle acil kısmı başta olmak üzere şöyle adam akıllı baştan aşağı bir bakımdan geçsin, eksikler giderilsin.

ARTVİN’DE 17 BİN SGK’LI ÇALIŞAN VAR!

Trabzon Akçaabat’ta yaptığı başarılı görevler ve hizmetleri sonrası SGK Artvin Müdürü olarak Artvin’e atanan Kahraman Derece memleketinde de başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. SGK Artvin İl Müdürü Derece Artvin Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde Artvin’de 17 bin SGK’lı çalışan olduğuna değinerek kentte özel sektörün SGK ödeme oranının yüzde 88 olduğunu söyledi. e-devlette 165 uygulama ile vatandaşa hizmet verdiklerini aktaran Derece, vatandaşlara bir tık uzakta olduklarını da sözlerine ekledi

TAPUDA REKOR HACİZ DÖNEMİ!

Konut sahipliği oranı giderek düşerken e-haciz uygulanan tapu sayısı da rekor seviyeye ulaştı.  Giderek derinleşen ve milyonlarca kişiyi yoksulluğa mahkûm eden ekonomik kriz, yurttaş için artık katlanılamaz hal aldı. Borcunu ödeyemeyen yurttaş sayısı Türkiye'deki ekonomik krizin yakıcı etkisini gözler önüne sererken Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün verileri ise korkunç tabloya ayna tuttu. 2023 yılında tapular üzerinde uygulanan e-haciz sayısının 6 milyonu aştığı öğrenildi. Müdürlüğün, 2020, 2021, 2022 ve 2023 yıllarına yönelik e-haciz verileri ise dikkati çekti. Resmi verilere göre, 2020 yılında tapular üzerinde toplam 3 milyon 737 bin 827 adet haciz tesisi gerçekleştirilirken bu sayı 2021 yılında yüzde 45 artarak 5 milyon 431 bin 29’a ulaştı. 2022 yılında tapular üzerinde uygulanan e-haciz sayısı ise 5 milyon 572 bin 805 olarak kayıtlara geçti.

VATANİ GÖREVİNİ TRABZON’DA TAMAMLADI

Yılan hikayesine dönen Yargıtay Başkanlığı seçiminde, başkan nihayet belli oldu. Yargıtay Başkanlığına 37. tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi. 1966 tarihinde Antakya’da dünyaya gelen Ömer Kerkez ilk, orta ve lise eğitiminin Antakya'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve bu bölümden 1988 yılında mezun oldu. Mezuniyetin ardından vatani görevini Trabzon’da tamamladı. Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başlayan Ömer Kerkez pek çok il ve ilçede önemli görevlerde bulundu... 2017'de Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanlığı görevini yerine getiren Ömer Kerkez evli ve 3 çocuk babası.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap