SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 16.04.2024

16 Nisan 2024 Salı - 09:14




Olaylar ve Yaşananlar | 16.04.2024





SİYASİLERE GÜVENİMİZ KALMADI

Uzungöl Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Metin İnan, Uzungöl’de yapılmak istenen HES projesi ile ilgili “Çaykara, Dernekpazarı, Of gibi ilçeler Solaklı deresini can suyu dışında var göremeyecek. Ortaya çıkacak Solaklı deresi güzergahındaki projeleri, yapıtları, görselleri, görüntü kirliliğini herkesin düşünmesi gerekiyor. Uzungöl HES sadece Uzungöl’ün sorunu değil, tamamen bölgenin sorunudur. Bölge halkı ve de doğayı seven herkes buna karşı çıkmalıdır” açıklamasını yaptı. Uzungöl’de yaşanan sürece siyasilerin tepkisiz kalması ise bölge halkını çileden çıkartıyor. Yerel seçimlerde sandığa gitmeyerek tepkini ortaya koyan vatandaşlar, “Bizim onlardan hiçbir beklentimiz ve güvenimiz kalmadı” diyor.

ÜÇ TRABZONLU NE OLACAK?

Yerel seçimlerde CHP’nin birinci parti olmasıyla kulislerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimlere dönük yapabileceği olası hamleler konuşuluyor. Yeniden aday olmanın çok zorlama olacağının görülmesi ve tepkilerin dinmemesi durumunda parlamenter sistem önerisinin gündeme gelebileceği varsayılıyor. Bu arada AK Parti Genel Merkezinde bazı üst düzey yöneticilerin odalarını topladığı ve istifalarının istendiği belirtildi. AK Parti Genel Merkezinde görev alan eski AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu ile eski AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen’in durumları noktasında bazı iddialar var. Genel merkezde görev alan bu üç ismin görev ve sorumlulukları noktasında bazı değişiklikler gündemde…

TEBRİKLER ERDEM BAŞKAN

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde CHP’den Artvin Belediye Başkanı seçilen Bilgehan Erdem, kendisine tebrik amacıyla çiçek gönderen vatandaşlara Lösemili Çocuklar Vakfı, Gaziler ve Şehit Yakınları Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Artvin Şubesi’ne bağış yapmaları yönünde ricada bulundu. Artvin halkı Erdem’in başlattığı bağış kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. Erdem, yaptığı açıklamada, başlattığı yardım kampanyasıyla hem toplumsal dayanışmanın güçlenmesine katkı sağlamayı hedeflediğini hem de kaynakların daha anlamlı ve verimli şekilde kullanılmasını teşvik ettiğini vurguladı. Emekli öğretmen Bilgehan Erdem Artvin’de sevgi dili, kardeşlik, dayanışma ve huzurun oluşması noktasında önemli bir misyon yüklendi.

TEMMUZDA EMEKLİ MAAŞI NE OLUR?

Temmuz'da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kök aylıklarına 6 aylık enflasyon artışı yansıtılacak. Bu oran için ipuçları geldi. 2024 yılının ilk yarısı için uygulanan 10 bin TL en düşük emekli maaşı yılın ikinci yarısı için yeniden artacak. Emeklilerin zam oranlarında enflasyon belirleyici oluyor. Bu nedenle enflasyon verileri ve tahminler yakından takip ediliyor. Öngörüler zam oranları için ipuçlarını veriyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz'da ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Bunun ilk 3 aylık bölümü belli oldu. Ocak-Mart enflasyonu yüzde 15.06 çıktı. Yani 3 ayda yüzde 15.06'lık artış kesinleşti. Halen 10 bin TL maaş alan SGK emeklisinin yüzde 24 zamla yeni maaşının 12 bin 648 olması bekleniyor.

GÜRCÜLER ALIYOR BİZ BAKIYORUZ!

Sarp Sınır Kapısında eski yoğunluk yok. Ramazan Bayramı’nda da beklenen turist sayısına ulaşılamadı. Artvin Kemalpaşa’da esnaf bütün umudunu Gürcülere bağlamış durumda. Mağazalarda Gürcülerin alışveriş yaptığını, Türklerin ise sadece etiket fiyatlarına baktığını belirten esnaf, “Eskiden onlar bakardı, biz alışveriş yapardık, şimdi işler öyle tersine döndü ki Gürcü parası Lari bizim paramızı geçti, kıymetli oldu. Artık Gürcüler alıyor, Türkler bakıyor. Gürcüler gelmezse Kemalpaşa’da birçok iş yeri kapanır” şeklinde tepki gösterdiler.

ATEŞLİ SİLAHLA VE BIÇAKLA YARALAMA!

Adalet Bakanlığı, 2023 yılına ilişkin adalet istatistiklerini yayımladı. Özel kanunlara göre ceza mahkemelerine açılan dosyalarda ilk sırayı alan suç Askeri Ceza Kanunu kapsamındaki suçlar olarak kayıtlara geçti. Ordu, Giresun ve Trabzon’da ateşli silahlar ve bıçaklarla işlenen suçlar ilk sırada, Bayburt ve Artvin’de ise kaçakçılıkla mücadele kapsamındaki suçlar ilk sırada yer aldı. Gümüşhane’de 2023 yılında, hukuk mahkemelerine açılan davalarda ilk sırayı 'vesayet' davaları aldı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Bayburt ve Artvin dışında hukuk mahkemelerindeki davalarda Gümüşhane’de olduğu gibi vesayet davaları ilk sırada yer alıyor. Hukuk mahkemelerinde Bayburt ve Artvin’de en çok kamulaştırma davaları açılıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap