SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 08.01.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 08.01.2019

08 Ocak 2019 Salı - 09:24








HAÇKALI HOCA’DA UYUM TAM

Trabzon’un Haçkalı Hoca Devlet Hastanesi’nde yönetim kademesinde uyumlu çalışma dikkatlerden kaçmıyor. Dr. Fatih Niyazoğlu’nun il sağlık müdürlüğü görevinde bulunduğu sırada yardımcılığını yürüten Dr. Osman Bulut şimdi Haçkalı Hoca Devlet Hastanesi’nde başhekim olarak görev yapıyor. Dr. Niyazoğlu’da yardımcılığı görevini üstlenmiş durumda. İkilinin sağlığa hizmette konumlara bakmadan en iyisini yapabilme adına yoğun çalışma temposu var. Bu konumu dert etmeyen ikili, “Büyüklerimiz nasıl isterse biz onu uygularız. Söz konusu vatandaşımıza en üst düzeyde hizmet sunmaktır” diyerek görevlerini yapıyorlar

BANKOĞLU’HA İKİ GÖREV

Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fulya Bankoğlu üstlendiği görevin üstesinden gelmek için yoğun çaba gösteriyor. Bankoğlu yeni bir görev daha üstlendi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği görevini de yürütecek. Bankoğlu’na başarılar diliyoruz.

KAT MALİKLERİ


Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası eski başkanı Mustafa yaylalı apartmanlarda ve sitelerde kat maliklerinin imzası olmadan özel büro veya satış ofisi açılamayacağına dikkat çekti. Yaylalı, Kat maliklerinin imzası olsa bile 30 metrekare alana bir otopark gösterilme zorunluluğu vardır” dedi

ŞILBIR: NASIL HESAP VERECEKLER?

Trabzon Sebze ve meyve Hali Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Şılbır ilginç bir noktaya dikkat çekti. Şılbır, “Bize danışılmadan sebze ve meyve halinin giriş ve çıkışına neye yarayacağı belli olmayan kapılara binlerce lira harcandı. Bunlar 9 tahta altında nasıl hesap verecekler” diye sitemde bulundu.

TRABZON UNUTULMAZ

Trabzon Vali Yardımcılığı’ndan Tekirdağ ve Mersin vali yardımcılığana ardındanda Samsun’un Canik ilçe kaymakamlığına atanan Mahmut Halhal, Trabzon’a selam göndererek, “Trabzon benim meslek hayatımda hiçbir zaman unutmayacağım bir şehirdir. Orada çok güzel dostluklar edindim. Herkese Canik’ten selamlar” dedi


REVİ FARKI KAPATABİLİR Mİ?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi  yoğun bir çalışma içerisinde. 28 Haziran genel seçimlerinde Trabzon’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 66 oranında 322.516 oy alırken, milletvekilleri ise yüzde 56 ile 10 puan altında 287.213 oy almıştı. Şimdi il başkanı olarak yapılacak yerel seçimlerde aradaki bu farkı, yıpranmamış bir isim olan eski Van Valisi ve Büyükşehir belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile birlikte bu oranı yakalamayı hedef koymuş. Sandıklar açıldığında bakalım bu fark ne kadar kapanacak.

TAŞINAN TAŞINANA

Yaklaşan yerel seçim nedeniyle ince hesaplar yapılıyor. Muhtarlık seçimlerinde de hesaplar yapılıyor. Trabzon’un Ortahisar ilçesinden özellikle Bayburt, Gümüşhane, çaykara, Of, ilçelerine muhtarlık seçimleri nedeniyle taşınan seçmen sayısı bir arttı deniliyor bir azaldı. Trabzon’da 28 Haziran seçimlerine göre seçmen sayısının 40 bin düştüğü, Aydınlıkevler Mahallesi’nden bin 300 seçmenin taşındığı iddia ediliyor. Bu rakamlar doğru ise şehre yapılmış en büyük haksızlık olur. Çünkü belediyeler İl Bank’tan kişi başına pay alıyor.

BULUŞMA


Geçtiğimiz yıl Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) bünyesinde kurulan ‘Gümüşhaneli Hekimler Platformu’ GÜSİAD üyeleri ile İstanbul’da bir araya geldi. Platform Başkanı Prof. Dr. Özkan Ateş, GÜSİAD bünyesindeki bu oluşumun gerekçelerini ve yapmak istediklerini katılımcılarla paylaşarak, “Bugün itibarı ile hemşeri hekimlerimizden 120 kişiye ulaştık. Türkiye genelinde hemşeri hekimlerimizin envanterini takip edeceğiz, bu nitelikli insan kaynağımızdan ülkemizin gelişimi için çok projeler çıkaracağımızdan eminiz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap