SON DAKİKA



Haber > Artvin > Artvin'de korkutan manzara

Artvin'de korkutan manzara

18 Nisan 2024 Perşembe - 11:34




Artvin'de ölü yunus balıkları kıyıya vurdu





Artvin’in Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde sahilin farklı noktalarında 5 yunus balığı ölüsüne rastlanıldı. Ölü yunusları gören vatandaşlar ve balıkçılar durumu yetkililere bildirirken, yunusların ölüm nedenleri ile ilgili çalışma başlatıldı.

Hopa ve Kemalpaşa ilçeleri sahillerine vuran ölü yunus balıklarını gören vatandaşlar yetkililere haber verdi. Farklı bölgelerde balıkçılar ise ağlarına takılan ölü yunus balıklarını kıyıya çıkardı. İhbar üzerine bölgeye Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri gelerek yunus balıklarının ölüm nedenleri ile ilgili çalışma başlattı.

Hopa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zafer Öztürk, yunus balıklarının balıkların izini takip ederek bölgeye geldiğini ve burada avcılık yaptıklarını belirterek ölümleri doğal olduğunu söyledi. Öztürk, ”Yem stoklarının denizde azalmasından kaynaklı yunus balıkları limanın içine bile girebiliyor. Bundan kaynaklı faklı sebeplerden ölümler yaşanabiliyor” dedi.



Kentte 30 yıldır balıkçılık yapan Erdinç Başlılar ise “Son zamanlarda yunus ölümleriyle ilgili baya gözlemlerde bulunuyoruz. Mevsim geçişlerinde olan hadiseler. Genellikle bölgemizde her sene yunus ölümleri gerçekleşir. Fakat bu sene biraz fazla oldu. Yem bulamasından kaynaklı olabilir. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri araştırma yapıyor. Yunus balıkları öldüğünde dibe batmıyor, su üstünde oluyor. Akıntıyla kıyıya vurunca vatandaşlar görünce baya bir ölüm olduğunu düşünüyor. Bence doğal olan ölüm bunlar. Yunus balığının Karadeniz’ de düşmanı olmadığı için nüfusu gittikçe artmaktadır. Yem sıkıntısı yaşamış olabilir beslenmeden kayaklı olabilir bu ölümlerde haliyle oluyor” ifadelerini kullandı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap