SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?

Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?

17 Nisan 2024 Çarşamba - 17:30




Rize usülü Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?





Mıhlama, muhlama ya da kuymak olarak anılan,her ilde farklı bir isimi olan, Karadeniz mutfaklarından çıkıp bugün her mutfakta pişen bu enfes tarifi siz daha önce tatmamışsanız daha fazla zaman kaybetmemelisiniz.

Bu lezzeti yaparken en dikkat etmeniz gerek kullanacağınız yağ ve peynirin kalitesi olmalıdır.

Kendi isteğinize göre peynir ve yağ oranında değişim yapabilirsiniz

Mıhlama Tarifi (Muhlama) İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağı

  • 2 yemek kaşığı mısır unu

  • 1 su bardağı su

  • 200 gr kolot peyniri


Mıhlama Tarifi (Muhlama) Nasıl Yapılır?

İlk olarak kolot peynirimizi küp küp doğrayarak bir kenara alalım. Muhlama peyniri genel olarak kolot peyniri kullanılmaktadır. Ancak dilerseniz çeçil peyniri ya da kaşar peyniri gibi eriyen diğer peynirlerle de yapabilirsiniz.
Ardından ocağa aldığımız tavaya tereyağını ekleyelim ve erimesini bekleyelim.
Yağımız eridikten sonra mısır ununu ekleyelim ve karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağın yüksek ateşte olmamasına dikkat etmelisiniz.
Unumuz 1-2 dakika kavrulduktan sonra suyumuzu ekleyelim.
Karışımımız krema kıvamına geldikten sonra doğradığımız peynirleri ekleyelim ve peynirlerimiz eriyene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
Peynirlerimiz eridikten sonra muhlamamız servise hazır. Yapımı oldukça kolay ve son derece lezzetli muhlama tarifimi deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap