SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

14 Nisan 2024 Pazar - 15:49




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN PAPA FRANSUVA’YA FİLİSTİN MEKTUBU: “İNSANLIK, GAZZE’DE ULUSLARARASI HUKUKUN ÇİĞNENMESİNE DAHA FAZLA MÜSAADE ETMEMELİDİR”

Erdoğan: "Öldürmenin tüm Semavi dinlerce haram kılındığı bilincine sahip olan insanlık, Gazze'de uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemelidir. Savaşta bile dokunulmaması gereken hastaneler, okullar, camiler, kiliselerin bilerek bombalanması karşısında sesini yükseltmelidir."

ÖZGÜR ÖZEL, AKPM OTURUMUNA KATILMAK ÜZERE FRANSA'YA DAVET EDİLDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) oturumuna katılmak üzere, 17 Nisan’da Fransa’nın Strazburg kentine gidecek.

BAYRAM TATİLİNİN İLK 7 GÜNÜNDE MEYDANA GELEN 4 BİN 370 TRAFİK KAZASINDA, 55 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 7 BİN 330 KİŞİ YARALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 7 gününde meydana gelen 4 bin 370 trafik kazasında, 55 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 331 kişinin yaralandığını duyurdu.

TELEFERİKTE MAHSUR KALANLARIN TAMAMI KURTARILDI. AFAD BAŞKANI MEMİŞ: "VİDA KIRIĞI NETİCESİNDE BU KAZA MEYDANA GELDİ"

Antalya'da teleferik kabininin tabanının kopması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği 17 kişinin yaralandığı kazanın ardından, teleferik kabinlerinde havada asılı halde mahsur kalan
174 kişinin tamamı kurtarıldı. Kazanın dün meydana geldiği saat 17.28'den bu yana, helikopterlerle yapılan ve ilgili tüm kurumlardan 2 bin 202 personelin katıldığı kurtarma çalışmaları aralıksız, yaklaşık 23 saatin ardından tamamlandı. AFAD Başkanı Okay Memiş, "Analizlerimiz neticesinde teleferik direğinin tepesindeki bir vida kırığı gibi tespit ettiğimiz kırık neticesinde bu kazanın meydana geldiğini ifade etmek isterim.” dedi.

BAKAN TUNÇ AÇIKLADI: ANTALYA'DAKİ TELEFERİK KAZASINDA 13 GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, teleferik hattını işleten firma ile bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

İYİ PARTİ ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILMAZ: SİZ KAZANDINIZ AMA BİZ HAKLIYIZ

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), seçimin iptali ve yeniden seçim yapılması taleplerini reddetmesine, “Ankara’da hâkimler var' inancımızı her fırsatta dillendirsek de adaletin tecelli etmediğini üzülerek ifade etmek isterim" sözleriyle tepki gösterdi. "Meydana çıktık, sırtlanlara karşı aslanlar gibi mücadele ettik" diyen Yılmaz, "Evet, taktiksel olarak siz kazandınız ama herkes biliyor ki biz haklıyız" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

MALİYE 'IBAN'A CEZA YAZMAYA HAZIRLANIYOR

Kredi kartı ödemesi kabul etmeyip IBAN'a havale isteyenlere yönelik yeni bir çalışma başlatıldı. Banka hesapları üzerinde çalışarak parayı takip eden vergi müfettişleri hesabına sürekli farklı kişilerden havale gelen banka hesabı sahiplerine cezalı tarhiyatlar uygulayacak.

LOJİSTİK VE TAŞIMACILIKTA TÜRKİYE 11. OLDU

Ticaret Bakanlığı, lojistik ve taşımacılık sektörünün 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğüyle küresel lojistik pazarından yüzde 2,5 pay aldığını ve dünya sıralamasında 11. olduğunu bildirdi.

AKARYAKIT ALIMINDA USULSÜZ FATURA VE VERGİ KAYBI DÜZENLEMESİ

1 Ocak 2025'te zorunlu hale getirilecek 'Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi' (UTTS) ile taşıt plakalarının sisteme elle işlenmesinden kaynaklanan usulsüz fatura uygulaması engellenecek.

5 SEKTÖR İHRACATTA REKORA KOŞTU

Sanayi sektörü, Türkiye'nin ihracatında lokomotif rol üstlenmeye devam ediyor. Ana pazarların yanında alternatif pazarlardan gelen güçlü taleple sanayi bünyesindeki sektörler ihracat rekoru kırmayı sürdürüyor.

EKMEĞE YÜZDE 33 ZAM

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği artan maliyetler nedeniyle zam kararı aldı. Alınan kararla birlikte ekmeğe yüzde 33 zam geldi. Yeni zamlarla birlikte 6 TL’den satılan 200 gram ekmek 8 TL’ye yükselirken, 12 TL’den satılan 44 gram pide ekmeği ise 16 TL’ye yükseldi. Böylece 400 gramlık ekmeğe bir defada 4 TL dev bir zam yapılmış oldu.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ İLE PAPA'YA BİR FİLİSTİN MEKTUBU İLETTİ; PAPA, ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'a Filistin mektubu göndermişti. Papa Franciscus, Erdoğan'a mektubu için teşekkür etti.

İRAN’IN İSRAİL’E DRONE SALDIRISI… İRAN BM DAİMİ TEMSİLCİĞİ: “BU HAREKAT BİR CEVAP NİTELİĞİNDEYDİ. ARTIK KONU KAPANMIŞ SAYILABİLİR”

İsrail devlet medyası Kanm duyurdu: “İran, İsrail'e insansız hava aracı saldırısı başlattı. Drone sürüsünün bu gece geç saatlerde İsrail'e ulaşması bekleniyor.” İsrailli gazeteci Barak Ravid, Amerikalı ve İsrailli yetkililerin saldırıyı teyit ettiğini açıkladı. ABD Başkanı Biden Beyaz Saray'a geçti. İran BM Daimi Temsilciği, Twitter’dan duyurdu: “İran'ın BM Şartı'nın meşru savunmaya ilişkin 51. maddesine dayanarak gerçekleştirdiği askeri harekât, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik tesislerimize yönelik saldırısına bir cevap niteliğindeydi. Artık konu kapanmış sayılabilir.”

İRAN'DAN 'MEŞRU MÜDAFAA SALDIRISI TEK SEFERLİKTİ' MESAJI: İSRAİL SALDIRIRSA DEVAMI DAHA SERT GELİR, ABD UZAK DURMALI!

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği saldırının BM'nin belirlediği misilleme çerçevesine uygun olduğunu vurguladı; İsrail'in tekrar taarruza geçmemesi durumunda bunun tek seferlik bir saldırı olacağını ifade etti.

SALDIRI SONRASI İRAN'DAN BM GENEL SEKRETERİ'NE MEKTUP: TAHRAN BÖLGEDE ÇATIŞMA İSTEMEDİĞİNE DAİR İSTİKRARLI DURUŞUNU TEYİT EDER

Tahran, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Güvenlik Konseyi Başkanı Vannessa Frazier'a gönderdiği mektupta İran'ın İsrail'e saldırısının "makul" olduğunu ve "meşru müdafaa" kapsamına girdiğini savundu.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI'NDAN ABD'YE MESAJ: İSRAİL'E DESTEK VERİRSE PİŞMAN EDERİZ

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin İran'a karşı saldırıya herhangi bir destek veya katılımının, İran Silahlı Kuvvetlerinin "kararlı ve pişman edici" tepkisiyle sonuçlanacağı uyarısında bulundu. İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısıyla ilgili gelişmeleri Beyaz Saray'da ulusal güvenlik ekibiyle takip eden ABD Başkanı Joe Biden ise, "İran ve onun uzantılarının tehditlerine karşı İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz" demişti.

BİDEN, DURUM ODASI'NDA: İSRAİL'İN GÜVENLİĞİNE OLAN TAAHHÜDÜMÜZ SARSILMAZ

İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısıyla ilgili gelişmeleri Beyaz Saray'da ulusal güvenlik ekibiyle takip eden ABD Başkanı Joe Biden, "İran ve onun uzantılarının tehditlerine karşı İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz." ifadesini kullandı.

İRAN, İSRAİL'E SALDIRDI; DÖRT ÜLKE HAVA SAHASINI KAPATTI

İran'ın İsrail'e İHA saldırısının ardından birçok ülke peş peşe hava sahasını kapattıklarını duyurdu. Türkiye'den de Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayollarının bu gece ve yarın İran, Ürdün, Irak ve Lübnan'a yapacağı seferler iptal edildi.

İRAN, İSRAİL'LE BAĞLANTILI OLDUĞUNU İLERİ SÜRDÜĞÜ PORTEKİZ BANDIRALI GEMİYE BASRA KÖRFESİ'NDE EL KOYDU

İran medyası, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun İsrail'le bağlantılı olduğunu öne sürdüğü Portekiz bandıralı yük gemisine el koyduğunu duyurdu.

MSB: "YUNANİSTAN TARAFINDAN DENİZE BIRAKILAN BOTTAKİ DÜZENSİZ GÖÇMENLER KURTARILDI”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan tarafından Ege Denizi'ne bırakılan düzensiz göçmenlerin sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığını duyurdu. MSB, “Göçmenleri taşıyan 2 adet botu denize bırakarak bölgeden ayrıldığı görüntülendi. Durum ivedilikle Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirilerek düzensiz göçmenlerin kurtarılması sağlandı” açıklamasını yaptı.

ALMANYA’DA DEMOKRASİ: FİLİSTİN’E DESTEK ETKİNLİĞİNİ POLİS BASTI; ESKİ YUNAN MALİYE BAKANININ ZOOM DAHİL HERHANGİ BİR SİYASİ FAALİYETTE BULUNMASI YASAKLANDI

Alman polisi, Berlin’de Filistin’e destek için Avrupa'da Demokrasi Hareketi 2025 (DiEM25) tarafından düzenlenen etkinliği basarak iptal etti, binayı terk etmeyenleri gözaltına aldı. Etkinlikte zoom üzerinden konuşma yapacak olan DiEM25 başkanı, Yunanistan eski maliye bakanı Yanis Varoufakis’in konuşmasını engellemek için binada elektrikler kesildi. Alman İçişleri Bakanlığı DiEM25’in ve Yanis Varoufakis’in Almanya’da zoom dahil herhangi bir siyasi faaliyette bulunmasını yasakladı.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN ANKARA-ATİNA HATTI MESAJI: ÇOCUKLARIMIN, PARMAKLARIN TETİKTE OLMADIĞI BİR BÖLGEDE YAŞAMALARINI İSTİYORUM

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Yerapteritis, Türkiye-Yunanistan arasındaki yumuşamanın sürmesinin istediğine dair mesajlar verdi. Hürriyet'yen Yorgo Kırbaki'nin haberine göre “Delfi Ekonomik Forum”u etkinliğinde konuşan Yerapetritis, Türk-Yunan ilişkilerine değinirken hedefini “Çocuklarımın, parmakların tetikte olmadığı bir bölgede yaşamalarını istiyorum. Onlara, sakin bir mahalle emanet etmek istiyorum” dedi.

GREENPEACE UYARMIŞTI: EGE'DE ASBEST TEHLİKESİ ARTIYOR, İTALYAN DONANMA GEMİLERİ DEMİR ATTI

İtalyan donanmasına ait üç denizaltı zehirli kimyasal madde barındırma riskiyle İzmir, Aliağa açıklarına demirledi. Greenpeace'in "Zehir gemileri" olarak nitelendirdiği bu denizaltılar, bölgede ciddi çevre felaketlerine yol açabilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap