SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türk bayraklarını kesip yere attılar! Tepkiler çığ gibi büyüdü

Türk bayraklarını kesip yere attılar! Tepkiler çığ gibi büyüdü

26 Mart 2024 Salı - 09:48




Adıyaman'daki TOKİ konutlarından Türk bayraklarının sökülerek yere atılmasına dair görüntüler ortalığı karıştırdı. Adıyaman Valiliği'nin yaptığı açıklamaya ise MHP'li isimden çok sert bir tepki geldi.





Adıyaman'da kalıcı deprem konutlarının balkonlarında bulunan Türk bayraklarının sökülerek atılması görüntülerinin sosyal medyada yoğun tepki görmesi üzerine Adıyaman Valiliği geçen günlerde yazılı bir açıklama yayımlamıştı. Açıklamada, "Alanda çalışanlar tarafından gerçekleştirildiği tespit edilen olay aynı gün öğrenilmiş, ilgili kişiler hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer almıştı.

Türkgün Gazetesi Başyazarı ve MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Valiliğin açıklamasına bugünkü köşesinde tepki gösterdi... Valilik açıklamasında “Alanda çalışan” olarak bahsedilen kişileri kast eden Çiçek, "Bu çalışanlar kimlerdir?" diye sordu.

Yıldıray Çiçek şu ifadeleri kullandı: "Bunlar nasıl bir çalışan ki, evlerin içine rahatlıkla girebiliyor ve binaların balkonlarındaki Türk bayraklarını kesip yerlere atabiliyorlar? Ekmek yediği ülkenin Türk bayrağını kesip yerlere atan soysuzlar, bu ülkede daha başka ihanetleri de yapabilecek olduğu için çok zaman kaybedilmeden tüm bağlantılarıyla kamuoyu önünde deşifre edilmelidir."

İşte Yıldıray Çiçek'in yazısındaki o bölümler:

"Adıyaman’daki Örenli kalıcı deprem konutlarının balkonlarında dalgalanan Türk bayrakları ile AFAD flamalarının sökülerek aşağıya atılmasının aşağılık görüntülerini görünce direkt bu şiiri mırıldandım. Türk devletinin deprem mağdurları için hazırladığı binalardan Türk bayraklarını öyle rahat, saygısız ve korkusuz kesip yere atıyorlar ki manzarayı gören herkes çıldırmıştır.


Bir insan soysuz sopsuz olmasa, o bayrağı bu şekilde yere atamazdı. En azılı Türk düşmanı bir Rum, bir Ermeni gelse, o soysuz sopsuzların yaptığını yapmazdı/yapamazdı. O yüzden o Türk bayrağına düşmanlık yapanların ortaya çıkarılması ve cezalandırılması gerekmektedir.

Adıyaman Valiliği, Türk bayrağına yönelik yapılan alçak davranışla ilgili "17 Mart 2024 Pazar günü, Örenli Kalıcı Deprem Konutlarının Kura Merasimine ve anahtar teslimine hazırlanması esnasında Bayrağımıza yapılan saygısızlığı içeren bir video Sosyal Medyada yer almaktadır. Alanda çalışanlar tarafından gerçekleştirildiği tespit edilen olay aynı gün öğrenilmiş, ilgili kişiler hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmıştır.” açıklamasını yaptı.

Bu çalışanlar kimlerdir?

“Alanda çalışan” olarak tarif edilen o soysuzların, kalıcı konutların yapım aşamasındaki rolü neydi bunun deşifre edilmesi lazımdır. Bunlara ekmek veren firmalar kimlerdir? Türk devletinin parası kimlere gitmektedir? Hainlerin sahibi bilinirse, ihanetin ve nankörlüğün merkezi de çözülür. Çünkü Türk bayrağına yapılan saldırı çok organize görünmektedir. Bu alçak olay, binalardaki tek dairenin balkonunda yaşanmıyor, altlı-üstlü evlerde bu alçaklık sergileniyor.

Bunlar nasıl bir çalışan ki, evlerin içine rahatlıkla girebiliyor ve binaların balkonlarındaki Türk bayraklarını kesip yerlere atabiliyorlar? Ekmek yediği ülkenin Türk bayrağını kesip yerlere atan soysuzlar, bu ülkede daha başka ihanetleri de yapabilecek olduğu için çok zaman kaybedilmeden tüm bağlantılarıyla kamuoyu önünde deşifre edilmelidir. Belli ki bunlar, siyasi uzantılarının kongresinde Türk bayrağını kesip yere atan, terör eylemlerinde Türk bayrağı yakan PKK’nın mensuplarıdır. Adıyaman Valiliği, bu olayın her yönünü ortaya çıkarana kadar soruşturmayı takip etmelidir. Bu durum aynı zamanda deprem konutlarında kalacak insanları da zan altında kalkmaktan kurtaracaktır.


Türk bayrağına yapılan bu alçaklığın hesabı en ağır bir şekilde sorulsun ki, bundan sonra hiçbir alçak Türk bayrağını yere atma cesareti gösteremesin…

Âşık Sefai “Bayraksızlar” şiirinde yine ne diyordu:

“Susmayın ey milletim
Bayraksızda ar olmaz
Susar ise yiğitler
Vatan bize yar olmaz”

Beğendim
4
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap