SON DAKİKA



Haber > Gündem > Seçim süreci

Seçim süreci

24 Şubat 2015 Salı - 10:04








Genel seçimler için aday adaylığı süreci işliyor. AK Parti’den Giresun’da aday adaylığı için müracaat edenlerin sayısı 50’nin üzerinde. Aday adaylarının bolluğu Türkiye genelinde iktidar partisi için üst seviyede. Aday adaylarının bolluğu, iktidar partisine bu dönemde de ilgi ve yönelişin üst seviyede olduğunun göstergesi. AK Parti’nin bu seçimde de ezici çoğunlukla tek başına iktidara geleceği artık aşikar.

Öyle olduğu için de aday adaylarının ilgisi de bu kadar yüksek. Giresun özeline geldiğimizde; birbirinden değerli ve güzel insanların aday adayı olması ve memlekete hizmet sevdasıyla bu yola girmeleri sevindirici ve umut verici. Gazetecilik gereği hepsiyle görüşüyor ve düşüncelerine vakıf oluyoruz. Ki hepsinin içinde Giresun sevdası olduğunu söyleyebilirim. Ancak aday adayı bu kadar çok olunca aday olacakların belirlenmesi de güçleşiyor tabii... Aday adaylarının profillerine baktığımızda birkaç kategori belirlemek mümkün.

İlk kategoride; Giresun’da yaşayan ve yıllarca partiye hizmet etmiş, her kademede görev almış ve emek sarf etmiş çekirdek bir kadro var. Adayların çoğunun bu kategoriden çıkması yüksek ihtimal. İkinci kategori gurbetçiler; görevleri ya da meslekleri gereği gurbette bulunan ve önemli konumlara gelerek bulundukları mevkilerde başarılı olanlar. Başarılarını memleketleri için de sürdürmek ya da saflarını belli ederek gelecekle ilgili planları iyi için iyi bir referans noktası oluşturmak isteyenlerden oluşuyor. Bu kategoriden aday çıkması daha zor...

Üçüncü kategoride ise; partilerine gönül verip, sonradan partiye katılıp aday olanlara tepki göstermek için aday olanlar. Bu kategoridekiler tepkileriyle kalırlar... Bu kategorileri artırmak mümkün. Ancak ana hatlarıyla durum bu... Aday adaylığı süreci, AK Parti'de; temayül, teşkilatlar, STK ve kanat önderleri yoklamalarıyla kapsamlı bir şekilde devam edecek. Bu süreç işlerken, şimdiden aday olacaklarla ilgili öngörüler ve tahminler yapmak mümkün ve birçok liste şimdiden sıralanıyor. Ancak ben öngörü ve tahminlerimi sonraya saklamak istiyorum.

Ama şunu söyleyebilirim ki; belirlenecek adaylar AK Parti’nin Giresun’daki durumuna etkisi büyük olacaktır. Doğru liste Giresun’da Başbakan’ın istediği 4-0’ı getirebilir. Güçünden dolayı iktidara yöneliş bu kadar fazlayken; ana muhalefet partileri dahil olmak üzere diğer partilerin aday adayları ve aday belirleme süreçlerinde pek hareketlilik yaşandığı söylenemez. İktidarın heyecanı diğer partilerde pek gözükmüyor.


CHP ve MHP’nin Giresun’daki aday adayları sayıları son derece kısıtlı ve kamuoyunda da varlıklarını pek hissettiremiyorlar. Onların bu tutum ve davranışları AK Parti’nin Giresun’daki şansını ve 4-0 hedefi ihtimalini daha da güçlendiriyor. Giresun’da seçim sonucu öngörümüz bu doğrultuda; 4-0 sürpriz olmaz, 3-1 mümkün, 2-1-1 ihtimal dahilinde değil.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap