SON DAKİKA



Haber > Gündem > Nato kafa nato mermer

Nato kafa nato mermer

07 Mayıs 2017 Pazar - 10:45








“Nato kafa nato mermer...” Ne anlama geliyor: Söz anlamaz, söz dinlemez, taş gibi kafa. Akılsız anlayışsız, içinde akıl bulunmayan taş gibi kafa, bir adama söz anlatılsa da dinlemiyor, nato kafa nato mermer. Zeka seviyesi gelişmemiş insan için kullanılan söz.

Algı seviyesi düşük insanlara karşı kullanılan söz öbeği. Söylenenden bir türlü anlamayan, doğru olan şey ne kadar söylenirse söylensin yerine getirmeyen kişiler için uygun bir laf, nato kafa nato mermer... Adama konuyu en az on kere değişik örneklerle anlattım ama, adam nato kafa nato mermer... Şimdi gelelim, bizim de üyesi olduğumuz NATO'ya... 4 Nisan 1949 da, 12 ülke tarafından imzalanan Kuzey Atlantik Antlaşmasına, farklı dönemlerde 16 ülkenin daha katıldığı uluslararası askeri birlik. Türkiye 18 Şubat 1952'de bu birliğe girmiştir.

Uluslararası Askeri İttifak olarak da bilinen NATO, örgüt dışında kalan ülkelerden gelebilecek saldırılara karşı ortak savunma yapmak amacıyla kurulmuştur. Antlaşma metninde adı geçen ülkelerden birine yapılan saldırının, tüm ülkelere yapılmış olarak kabul edilmesidir. NATO, hukukun üstünlüğü ve özgürlükleri tanıyan devletlerin barış ve güvenliğini sağlamak, ayrıca askeri, sosyal ve kültürel olarak birbirlerine destek sağlamak noktasında, ortak faydalar güden ülkelerin bir araya toplanmasıyla oluşturulmuştur... Değerli okurlarımız, lütfen düşününüz...

Yıllarca mücadele ettiğimiz eşkıyanın (PKK) terör örgütünün ve bu örgütün Suriye kolu olan uzantılarının kullandıkları ABD markalı son model silahların Türkiye’ye karşı kullanılmsı nasıl izah edilebilir, bu nasıl NATO müttefikliğidir?

Terör örgütü olan bu eşkıya sürüsünün kervanında, konvoyunda ABD bayraklarının dalgalanması, bu nasıl NATO müttefikliğidir? Suriye'deki terör örgütü eşkıya sürüsü ile poz veren ABD-İngiliz ve diğer bazı ülke askerlerinin birlikte şov yaparcasına kol kola resim çektirmesi, bu nasıl NATO müttefikliğidir? Amerika Birleşik Devletleri, arasında sorunlar olduğu, güney komşusu Meksika sırına duvar örmek için karar alıyor.


Bunu, kendi ülkelerinin güvenliği için yapıyorlar. Peki, bizim sınırlarımızda yaşadığımız sorunları dünyada duymayan, bilmeyen yok. Peki siz ne yapıyorsunuz? Bizim sınırlarımızdaki terör örgütlerine her türlü silah desteği sağlıyorsunuz, bu nasıl NATO müttefikliğidir? Madem her şey açıktır, ayan beyan ortadadır, demek ki ABD, terör örgütü eşkıyayı bize tercih etmektedir.

Bu noktada takiye yapılmasını, saman altından su yürütülmesini Türk milletinin anlamadığını mı sanıyorsunuz? Bir kere daha soruyoruz, bu nasıl NATO müttefikliğidir?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap