SON DAKİKA



Haber > Gündem > Güvenli bölge

Güvenli bölge

13 Nisan 2017 Perşembe - 08:56








Siyasi ve askeri terimdir güvenli bölge. Bölgeye sınırları olan ülkelerin arasında kurulan askeri tedbirdir de. Kimler arasında olur? Birbirine güvenmeyen devletler veya topluluklar arasında olur. ABD bizi yılanla çuvala sokmaya çalışıyor galiba. YPG’nin kontrol ettiği bölge güvenli bölge olacakmış. YPG bir terör örgütü ve PKK’nın da ikiz kardeşi. Çıkar ilişkilerinden dolayı IŞİD’e karşı olan silahlı terör örgütü.

Meşru ve halkın oyu ile yönetime gelmiş devletlere de karşı. ABD de biliyor bu kuruluşun terör örgütü olduğunu; ama kendi çıkarları için kullanacağı hazır kuvvet. Sıvazla sırtını ver eline yeni silahlar ve cebine de biraz para koy sal insanların üstüne. Oh he ala! Bu kuruluş, yerel halkı göçe zorlamıştır. Ülkemizde olan Suriyeli Kürtlerin yüzde doksanını onlar sınır dışı etmişlerdir. Çünkü o insanlar YPG’nin ideolojisini benimsemiyor ve zulümlerini kabul etmiyorlar.

İşin ilginci YPG’yi ABD ve Rusya paylaşamıyor. Amerika’nın endişesi YGP’den vazgeçerse onların Rusya’nın kontrolü altına gireceğidir. İki büyük ülkenin bir terör örgütünü kendi çıkarı için kullanmasını gerçekten anlayamıyorum. Aynı yanlışı biz yapmıyor muyuz? Bizim Suriye ile ne sorunumuz vardı da gittik içine girdik ve şimdi de çıkamıyoruz. Kalktık birilerinin ayak oyununa geldik ve bataklığa sürüklendik.

Meşru yönetime karşı ÖSO ile işbirliği yaptık. Bu yaklaşım ülkemize ne kazanç getireceğini de bir türlü izah edemediler veya anlatmadılar. Gündemimizde Rakka var. Rakka’nın nüfusunun yüzde 90’ı Türkmen. Ancak bu kentin temizlenmesi için Arap orada neden savaşsın ki? Neden kendini riske atsın ki? ABD, Rakka sorununu Türkiye ile birlikte çözmek istiyor ama bu temizlik harekatında YPG de olsun diyor. Yani işgalci Amerika Rakka’ya YPG’yi yerleştirmek istiyor. Elbette Türkiye bu oyuna gelmeyecektir.

Osmanlı Devleti tarih boyunca sınır ötesi ülkeleri topraklarına katmıştır. Ama oradaki insanların can ve mal güvenliğini sağlamış ve orayı imar etmiş ve Anadolu halkını, ülkesine kattığı topraklarda yaşamaya ikna etmiştir. Türk ordusu, Fırat Kalkanı ile elde edilen ve IŞİD denilen ne kime hizmet ettiği belirsiz örgütten bir bölgeyi temizlemiştir. Ama bu yetmiyor. Orayı imar etmek ve en azından oradan göç eden insanları evlerine taşımak ve o insanların can güvenliğini sağlayacak önlemler almadıkça yazık olur çabamıza yazık olur şehitlerimize ve yazık olur bütçemize.


BOP projesi altında yapılan olumsuzluklar da bizim de payımız yok değil. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Yok da neden sınır dışı ülkelerin içlerine karışıyoruz? “Yurtta Barış Dünyada Barış!” sloganı ve ideali bizim hedefimizken kalkıp başkalarının topraklarında olmamalıyız. Yanlış ve kısa dönemli kararlar ülkemizi felakete sürüklemektedir. Düşünün yıllarca uğraştığımız PKK veya YPG ile güvenli bölge oluşturma teklifi bile bana komik geliyor. Yukarıda değindiğim gibi bizi itle harana sokmak istiyorlar. Ama Türkiye bu ayak oyununa gelmez. Ne dersiniz?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap