SON DAKİKA



Haber > Gündem > Elden kira ödemeyin! Hem kira ödedi hem 60 bin TL borçlu çıktı

Elden kira ödemeyin! Hem kira ödedi hem 60 bin TL borçlu çıktı

16 Nisan 2024 Salı - 14:29




Antalya’da kirasını elden ödediğini iddia eden bir vatandaş ev sahibinin "5 yıldır kira ödemiyorlar" iddiası üzerine mahkemelik oldu. Gerekli kanıtları mahkemeye sunamayan kiracı 60 bin TL borca mahkum oldu.





Antalya’nın Kepez ilçesindeki kira artışı anlaşmazlığı, mahkemeye taşındı. 5 yıldır kirasını alamadığını iddia eden ev sahibiyle kirasını elden ödediğini iddia eden vatandaş karşı karşıya geldi

KİRAYI ELDEN ÖDEDİM DEDİ 60 BİN TL BORÇLANDI

Kiracı Uğur ve Fatoş Kanık çifti ile ev sahibi Ramazan Y. arasında yaşanan kira zammı meselesi, icra takibi ve tahliye kararıyla çözüme kavuşmadı. İddiaya göre, Kanık ailesinin yüzde 25 zam artışını kabul etmeyen mülk sahibi Ramazan Y, evin boşaltılmasını istedi. Bunun üzerine ev sahibi Ramazan Y. de kiracısından 5 yıldır ödeme alamadığı iddiasıyla icra takibi başlattı

Kanık ailesi, kirayı elden ödediklerini savunurken, ev sahibi ise 5 yıl boyunca kiraların ödenmediğini iddia etti Kanık ailesinin kirayı elden ödediklerini ispat edememesi üzerine Mahkeme 60 bin lira kira bedeli ödenmesine hükmetti.

İcra takibi başlatılan ve tahliye kararı alan Kanık ailesi, mahkemenin kararını tanımakla birlikte elden ödedikleri kiraları ispatlayamamanın getirdiği zorlukları dile getirdi. Kiracıların avukatı Şafak Baysal, ev sahiplerinin yetersiz kira zammı nedeniyle başlatılan suç duyurusuyla ilgili dava açacaklarını ifade etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap