SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dar kafalar dar yolda yürür

Dar kafalar dar yolda yürür

04 Kasım 2016 Cuma - 10:00








Havaların soğuması, yağışların artması projelerin hayata geçmesine engel değil. Bir ara yıllık istatistik tutulduğunda yılın 365 gününden 276 gününün yağışlı geçtiği ortaya çıkmıştı. Geriye kalan 95 gün güneşli günler, yağmursuz. Bazı günler kapalı, bazı günler ise güneşli. Durum ortada, bu durumda yağmur çamur demeden çalışmak lazım. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği meydan projesine adım adım başlandı. Önce ara sokakların altyapısı değiştirilmeye başlandı, şimdi ise meydanda bulunan taksi duraklarının kulübeleri kaldırıldı ve meydandaki elektrik direkleri ile tesisatlar, yaya kaldırımları, tretuvarlar kaldırılmaya başlandı. Yavaş yavaş meydan sökülüyor. Meydanda yapılacak olan otopark ve geçişler ile meydan yeni kimliğine kavuşacak. Rize yavaş yavaş kabuk değiştirmeye başlıyor. Geç kalınmış bir değişim belki de. Tartışmalara neden olan Atatürk heykeli ise gerçek yeri olan valilik önüne taşınacak.

Kim karşı çıkarsa çıksın, yıllar önce valilik binası meydandayken Atatürk heykeli aynı yerdeydi, valilik taşınınca resmi törenlerin yeri değişmedi. Artık yeri değişmeli ve şehir kabuk değiştirdiğinden fazla söze gerek kalmamalı. Yaz aylarında 1 milyona yakın insanın Rize'ye gelmesi ile trafik durumunu rahatça görüyoruz. Yaz ayına gerek yok, akşam saatlerinde Rize'de trafik tamamen tıkanmakta. Siyasiler çözüm ararken belli yerlere tıkanmamak gerek. Aylardır konuşulan Atatürk heykelinin kaldırılması olayına hem CHP hem de MHP karşı çıktı. Atatürk heykelinin tamamen kaldırılmasına ben de karşıyım, ancak resmi bayramların valilik önünde yapılması ile heykelin orada olması gerektiğini düşünüyorum. Rize artık büyümeye başladı. Çiftekavak tünelleri, Pehlivantaşı yolu ve tünelleri, Orta Cami'nin kalkması ile yeni bir bulvar açılması, Dalyan mevkiinden Salarha tünelinin başlaması, Çaykur arkasında eski stadın yerinde AVM yapılması ve burada bulvar açılması. Bunlar Rize'nin büyümesi demek, büyümeye karşı isek buna diyecek sözüm yok, o zaman geri saymaya başlayalım. Biz halimizden memnunuz. Rize trafiği olduğu gibi kalsın, yatırım yapılmasın, Rizeli dar alanda kalmaya devam etsin. Artık fırsat ve bu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Yanı başımızda havalimanı yapılacak, Ovit Tüneli'nin bitmesine sayılı günler kaldı. Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi'nde öğrenci sayısı 20 bine dayandı. Araştırma hastanesi bölgenin hatta Gürcistan'ın ihtiyaçlarını karşılamakta. Her yeni hizmet ile keşmekeş olan bir trafik var ve bunu çözmek için yeni projeler yapılmalı.

Muhalifler Atatürk heykeline takılmak yerine Rize için yeni projeler üretmeli ve bunu bizimle paylaşmalı. Sahil dolgu alanında yapılacak olan 10 numara projeler, Çiftekavak'ta yapılan sanayi sitesi, yine Engindere'de yapılan 5 yıldızlı otel ile Dedeman otelin yerine başlayacak olan 5 yıldızlı otel... Bunlar Rize için büyümenin göstergesidir. Rize'ye hizmet yapılıyor ise yapanları alkışlamak, onlara destek vermek gerek. Rize için en önemli şey, istihdamı artırıcı projeler olmaması. Artık Rize yeni sanayi kuruluşlarına ihtiyaç duymakta. Göç verme yerine Rizeliyi Rize'de tutmak gerek. Boş kafalar ancak fuzuli işlerde çalışır. Düşünmeden, danışmadan ve üretmeden karşı çıkmak çok kolay; önce üret, sonra düşün ve hayata geçmesi için çaba göster. Karşı çıkmak kadar kolay bir yol yok. Dar kafalar ile ancak dar yollarda yürünür.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap